
Sağlıklı ve hareketli yaşam için bisiklet dağıtıldı
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Batman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen bisiklet töreninde 9. 10. ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilere bisiklet dağıtıldı. Törene kurum amirleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Konuyla ilgili açıklamada yapan Batman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bakanlık tarafından yapılan “Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım” araştırma raporu sonuçlarına göre toplumun yüzde 96,5 düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığı belirtildi.
Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nın yayınlanmamış rapor sonuçlarına göre toplumun yüzde 71,9’unun hareketsiz yaşadığı, aynı araştırmada 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58,4’ünün düzenli egzersiz yapmadığı saptandığı belirtilen açıklamada, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının amaçlarından birisi toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Fiziksel aktivite; vücudun düzenli çalışmasını sağlayarak, bireylerin besinlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. Fiziksel hareket azlığı ve hareketsiz bir yaşam şekli, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır.” denildi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı doğrultusunda fiziksel aktiviteye teşvik projesi kapsamında Bakanlık tarafından Türkiye genelinde üç yıl içerisinde bir milyon adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmesi planlandığını belirtti.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İlimizde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan “Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması” işbirliği protokolü kapsamında 2015 yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların 5. 6. ve 7. Sınıflarında seçmeli spor dersini açan veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullarda öğrenciler tarafından kullanılmak üzere 200 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu programın 2016 yılı içerisindeki etabında 24 Nisan 2016 Pazar Günü 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda merkeze bağlı ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören, kriterlerini Bakanlığımızın belirlediği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce isimleri tespit edilen 520 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Ayrıca içinde bulunduğumuz haftadan itibaren ilimiz, merkez, ilçe ve köy ortaokullarında eğitim gören toplam 960 öğrenciye daha bisiklet dağıtılmaya başlanmıştır.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 02ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 03Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 04Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 05Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 06Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 07Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 08Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 09BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 10BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 11VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 12BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 13ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 14KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 15BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
Henüz Yorum yok