GÜNDEM

CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI

Arabesk müziğinin sevilen ismi Cengiz İmren, Batman’da 10 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserde taraftarlara jestte bulunacak.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI

Batman Valiliği koordinasyonunda, Vali Yardımcısı Gökhan Dolaş başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

YASAM

28 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ömrünü tamamlamış lastiklerin (ÖTL) toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması faaliyetleri devam ediyor.

Üniversitedeki kadro iptali Ankara gündeminde

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Batman Üniversitesi’nde iptal edilen akademik kadroyu Meclis gündemine taşıdı, süreçteki hukuki belirsizliklere dikkat çekti.

POLİTİKA

EKONOMİ

ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR

Yeni yılın başlamasıyla birlikte Batman’da temel tüketim ve hizmet kalemlerine art arda zamlar yapıldı. Su tarifeleri, şehir içi ulaşım, ekmek fiyatları ve kent lokantası yemekleri yeni zamlı tarifelerle uygulanmaya başlandı. Son olarak kent merkezinde ulaşımı sağlayan minibüs ücretlerine yüzde 35, kent lokantası yemeklerine ise yüzde 30 zam yapılırken, diğer kalemlerdeki zamlı tarifelerle başladı.

BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ

BESO Başkanı ve başkan adayı Mehmet Sıddık Çiftçi, indirimli araç teslim töreninde esnafla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

RADYO YÜKSEL