
Aile hekimlerinden ‘Süresiz Çarşamba’ eylemi
Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanları, vergi oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her Çarşamba günü süresiz eylemde bulunmaya devam ediyorlar.
‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemleri bütün aile sağlığı merkezlerinde 21 Şubat 2024 tarihinden itibaren başlamıştı. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, ‘Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor’ şiarı ile SES Batman Şube binasında basın açıklaması düzenledi.
“EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün, “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve TTB AHEK ile birlikte hazırladığımız eylem programı ile ASM çalışanları üzerindeki vergi yükü ve emek sömürüsüne karşı mücadelede kararlı olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Vergi adaletinin temel amacı, vergi yükünün yurttaşlar arasında geliri ve insanca yaşam giderleri temel alınarak hak kaybı yaratmadan adaletli ve eşit olarak dağıtılmasıdır. Ancak ekonomik krizle birlikte ücretli çalışanların üzerindeki vergi yükü ve temel ihtiyaçlar üzerinden alınan dolaylı vergilerin oranı giderek daha fazla artırılmış, çalışanların üzerine eklenen yük dayanılmaz hale gelmiştir. Amacımız vergide adalet ve sabit yüzde 15 vergi. ASM çalışanlarından haksız ve adaletsiz bir şekilde kesilen vergi uygulamasından vazgeçilene dek, kesintilerin yıl içinde sabit kalması ve vergi kesinti oranının en fazla yüzde 15 ile sınırlanması gerçekleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MARKETLERE BAYRAM DENETİMİ
- 02Sulama Kanalına Düşen Vatandaş İçin Arama Çalışmaları Sürüyor
- 03BAKAN YARDIMCISI COŞTU’DAN BATMAN’A ZİYARET: İL BAŞKANLIĞINDA TEŞKİLATLA BULUŞTU
- 04“BAĞ-KUR’LU ESNAFIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”
- 05Çevre Örgütlerinden Ermenistan’a çağrı, “Metzamor Nükleer Santralini Kapatın”
- 061000 M3’LÜK SU DEPOSU KURULUYOR
- 07DEVA Partisi’nden Ziraat Odası’na Ziyaret: “Çiftçimizin yanındayız”
- 08KIRADAĞI MESİRE ALANI YENİLENDİ
- 09ATAKUL AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 10PETROLSPOR'A YAZIK OLDU! HEM DE ÇOK YAZIK
- 11KARDELEN MAHALLESİ MUHTARINI SEÇTİ
- 12SOFT CUP 2025 GÖRKEMLİ BİR FİNALLE SONA ERDİ!
- 13İluh Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi inşaatına ilk çivi çakıldı
- 14İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYANLARA ÖDÜL
- 15“BARIŞ FIRSATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMEMELİ”
Henüz Yorum yok