Evi tamamen yanan aile yardım bekliyor
Batman’ın Kozluk ilçesi Alıçlı (Norşen) köyünde ikamet eden Duran ailesinin evi gece saatlerinde elektrik kontağından çıkan yangınla küle döndü.
Edinilen bilgiye göre, bugün saat 02.00 sıralarında elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın, kısa sürede tüm evi sarmaya başladı. Elektrik kontağından çıkan ateşi fark eden evin küçük çocuklarından Fırat Durmaz, çareyi pencere önünde bulunan ağaçtan küçük kardeşlerini indirmekte buldu. Evin mutfak kısmından salona sıçrayan yangın evi tamamen küle çevirdi. Küçük çocuğun önceden uyanıp yangını fark etmesi ve pencere tarafında bulunan ağaçtan kardeşlerini uyandırarak dışarıya çıkarması olası ölümleri önledi.
Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve gardıroplarıyla birlikte evin içinde bulunan tüm eşyaları yanan aile perişan durumda.
Eve ulaşımın zor olması nedeniyle itfaiye ekipleri de ulaşımda zorluk çekti.
"Ne varsa her şey yandı"
Evi komple yanan ve mağdur duruma düşen Mehmet Can Duran, “Çocuğumun çığlığıyla uyandım ve salona çıktım ki her taraf duman ve ateş içindeydi. Kapıya yöneldim, ama içeri giremedim. Sonra dış kapıdan çıktım ve baktım ki çocukların hepsi pencereye çıkmış. Onları indirdim. İtfaiyeyi çağırdık, geldi müdahale etti. Ama evin hepsi yandı. Hiçbir şey kalmadı. O yüzden mağdur durumdayım. 4 çocuğum var, hepsi de okuyor ve geceliklerinden başka hiçbir şeyleri kalmadı. Televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı, klima, yataklarımız ne varsa her şey yandı. Evimizin bir bölümü de şu an da çökmek üzeredir ve tehlike arz ediyor. Çocuklarımı şu anda o evin içine koyamam.” dedi.
"Okul eşyalarımız; kalem, çanta, her şeyimiz yandı"
Yaşadığı anı anlatan ve kardeşlerinin uykuda iken yanmalarını engelleyen evin küçük çocuklarından Fırat Durmaz, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: “Odamda uyuyordum. Baktım mutfaktan bir ses geldi. Sandım kedi falandır, Kapıyı açtım, baktım her taraf yanıyor. Annemi çağırdım, pencereleri açtım. Oradaki dut ağacının üstüne çıktık, küçük kardeşimi babama verdim. Aşağıya indim, amcamı çağırdım. İtfaiyeyi aradık, geldi. Yangın söndü. Gece saat 2 civarıydı. Sabah baktığımızda her şey yanmıştı. Elbiseler, halılar, dolaplar hepsi yanmıştı. Elektrik kontağından çıkıp sandalyeye sıçramıştı. Bizim okul eşyalarımız; kalem, çanta, her şeyimiz yandı. Duvar da çatlamış, düşmek üzere. Çok mağduruz ve yardım bekliyoruz.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok