DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlara gelen su miktarının arttığını belirterek, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illerinde kontrollü su tahliyesi yapılabileceği uyarısında bulundu.
DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılabileceğini duyurarak 5 ilde vatandaşları uyardı.
Yapılan açıklamada, baraj havzalarına düşen yağış miktarının artmasına bağlı olarak barajlara gelen su akımlarının yükseldiği belirtilerek, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illeri sınırları içerisindeki DSİ’ye ait barajların işletme programları çerçevesinde yönetildiği ifade edildi.
“ZARURİ HÂLLERDE KONTROLLÜ TAHLİYE YAPILABİLMEKTEDİR”
Açıklamada, yüksek akımların oluşması durumunda zaruri hâllerde kontrollü tahliye (su bırakma) işlemlerinin gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
Tahliye sürecinde can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla; nehir yatakları ve dere kenarlarında bulunan vatandaşların duyuruları dikkate alması, tarım arazileri ve geçici barınaklar için tedbir alınması, nehir yatağına girilmemesi ve ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunması istendi.
DSİ, vatandaşların olası olumsuzlukların yaşanmaması için resmî kurum duyurularını takip etmeleri ve yapılan uyarılara hassasiyetle uymalarının önemini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 02CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 032 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 04Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 05İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 06BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 07VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 08GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 09TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 10BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 11BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 12LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 13BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 14AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 15EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK




Henüz Yorum yok