"Yapılacak yeni parklarda engelliler de düşünülmeli"
Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk temsilcileri, Batman'ın Kozluk ilçesinde devam eden park çalışmalarını incelediler.
Kozluk Belediyesi tarafından 15 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen Kent Park çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, yeni yapılacak parklarda engellilerin düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili heyet adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk Sosyal İşlerden Sorumlu Üyesi Erdal Tahtacı, "Bugün yeni yapılan parkta bir engelli yolu, engelliler için oyun aktivite alanı yapılması için burada bulunmaktayız. Diğer engelsiz kardeşlerimize yapılan hizmetin aynısının engelli kardeşlerimize de yapılmasını istiyoruz. Engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak gerekir. Biz de yeni yapılan parkta engellilere bir engel çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz, onun için buradayız." dedi.
Yapılan parklarda engellilerin düşünülmemesinin eksiklik olduğunu dile getiren Tahtacı, "Şu anda bulunduğumuz park yeni ve bunun için en uygun park olduğunu da söyleyebiliriz. Diğer parklarda engelliler için aktivite alanı, engelli yolu ve WC gibi eksiklikler bulunmaktadır. Yeni yapılacak parkta bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerden ricamız engelliler için yürüyüş yolu, engellilerin rahatça ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir WC talebinde bulunuyoruz. Yapılacak yeni parklarda engellilerinde düşünülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok