
'BATMAN, 6.2'LİK DEPREMİ KALDIRACAK GÜÇTE'
'BATMAN, 6.2'LİK DEPREMİ KALDIRACAK GÜÇTE'
Batman Çevre Platformu tarafından "Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Tedbirler" konulu panel düzenledi. Panelde Türkiye ve Batman'da olabilecek depremler ele alındı.
Batman Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda düzenlenen Panelin Moderatörlüğünü TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Batman İl Temsilcisi Sadettin Onur yönetti. Panele, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Akademisyen ve Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Şefik İmamoğlu, Akademisyen Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serhat Demirhan ve Avukat İlknur Tel Altungök panelist olarak katıldı. Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Türkiye haritasında sarı içinde kırmızı yerler var. Sarı, kırmızı. İşte buraları çok tehlikelidir. Şimdi bu demektir? Deprem üreten kırıkların içinde sarsıntıya çok duyarlı yerler demektir. Mesela bunlardan bir örnek Adıyaman'ın güneyindeki yerler, Kilis'in güneyindeki yerler, Hatay, Antakya'dan bulunduğu yerler, Defne, Kahramanbarış'ın olduğu yerler, Elazığ'ın bulunduğu kesimler, Muş Ovası'nın olduğu yerler. Sarı, kırmızı olan yerlerden korkacağız" dedi.
.jpg)
Prof. Dr. Ercan, "Batman'ı düşündüğümüz zaman, Batman büyük depremlerin ürediği, bir diğer yer değil. Garzan Dağı'nın güneyindeki kırıklardan sıkıştırıverse, 'ben burada çok büyük bir deprem yapmak istiyorum' dese, üretebileceği deprem büyüklüğü ancak 6, 6.2 şidetinde olur. Batman'ın bu yeni yapılaşması, 6.2'lik bir depremi kaldırır. Batman'ın, yıkım eşit değeri 6.5'tir. Batman'ın da yıkım yapabilmesi için 6.5'dan daha büyük bir deprem olması gerekiyor. Ya da dolaylı olabilecek 7. 2"lik, 7. 5'lik gibi depremler Batman'ı etkiler mi? Etkiler. Yani bir yerde ille de depremlerden etkilenmek için o yerden kırık geçmesi gerekmiyor.İstersen kırığın üzerinde dahi yapı yaparsın. Önemli olan yapının göçmemesidir. Batman'da ne yazık ki, yeraltı suları çok sığ. Yeraltı suları 2 ile 9 metre derinlikte birçok yerde. Eğer yeraltı suları 20 metreden daha sığsa o yapı depremden etkilenir" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok