“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
Batman’da “2. Ürün Sebze Yetiştiriciliği” projesi kapsamında çiftçilere 210 bin fide dağıtıldı.
Vali Ekrem Canalp, Serakent projesi için hedeflerinin 20 olduğunu vurgulayarak, “19 olmaz. Eğer 20 olmazsa, bu şehirde ahım üstünüzde olur” dedi.
210 BİN ADET FİDE DAĞITILDI…
Batman’da tarımda verimliliği artırmak amacıyla başlatılan “2. Ürün Sebze Yetiştiriciliği’nin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Batman İl Özel İdaresi desteğiyle temin edilen 210 bin adet lahana ve karnabahar fidesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı. Törene Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Abdulbaki Aşar ile üreticiler katıldı. Törende konuşan Vali Canalp, Batman’da tarım potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini belirterek, yıl içinde birden fazla ürün alınabileceğini vurguladı. Canalp, “Batman’ın bereketli topraklarında sadece bir ürünle yetinmek büyük israf olur. Topraklarımız yıl içinde üç ürüne kadar ürün verebilir. Bu artık hayal değil, uygulanabilir bir sistem” dedi.

“20 SERA KENT 40 BİN KİŞİ İŞ İMKANI SAĞLAYACAK”
Konuşmasının en dikkat çeken kısmında ise Serakent projesine değinen Vali Canalp, “Şu anda 1100 dönümde ilk Serakent kuruluyor. Ancak bu sadece başlangıç. Hedefimiz 20 Serakent. 19 olmaz! Eğer ben buradan ayrıldıktan sonra bu sayı 20’ye ulaşmazsa, bunu açık söylüyorum: Ekrem Canalp’ın ahı üstünüzdedir” diyerek kararlılığını ortaya koydu. Canalp, bir Serakent’in Batman’a yılda 1 milyar TL’lik ekonomik katkı sağlayacağını ve 2 bin kişiye istihdam yaratacağını ifade etti. 20 Serakent kurulduğunda ise 40 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını vurgulayan Vali Canalp, bu istihdamın büyük kısmının kadınlara yönelik olacağını da sözlerine ekledi. GAP İdaresi ve Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçecek 50 milyon TL’lik projeyle 100 yeni sera kurulmasının planlandığını ifade eden Canalp, bu projeler sayesinde ürünlerin dondurulup pazara sunulabileceği altyapıların da oluşturulacağını açıkladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok