BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ENERJİ PROJELERİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ENERJİ PROJELERİ
GAP Destekli "Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Verimliliğinin Teşvik Edilmesine Yönelik Eğitim, Bilinçlendirme ve Mentörlük Desteği" Projesi Kapsamında değerlendirme ve kapanış programı düzenlendi.
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş’in katıldığı programda proje sunumları yapıldı. Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü öncülüğünde yürütülen “Hassas Tarım ve Tarımda Enerji Verimliliği” başlıklarıyla proje sunumları gerçekleşti. Batman Valisi Ekrem Canalp’ın onur konuğu olarak katıldığı program,Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, proje ile ilgili sunumlar yaptı.

Açılış konuşmasında; hassas tarım, enerji verimliliği ve yerli-millî kaynakların kullanımının ülkemizin en önemli politikalarından biri olduğuna değinen Rektör Demir; Batman Üniversitesinin Tarım alanındaki ar-ge projeleri için TÜBİTAK, GAP ve BAP araştırma geliştirme desteklerinden faydalanmak amacıyla çalışmalar yapmış olup Üniversite-Sanayi İş Birliği çatısında ise KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri almaya hak kazandığını söyledi. Tarım alanında tüketilen enerjinin verimli kullanılması ile millî kaynakların dışa aktarılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği ve daha uygun maliyetli bir üretime olanak sağlandığını ifade eden Rektör Demir; “Bu vesile ile dünyanın yöneldiği yerde Ülkemizin üretimini geliştirmek ve bölgesel kalkınmayı katkı vermek amacıyla Üniversitemizce enerji alanında üç ayrı proje başlığı altında yürütülen çalışmalarımıza hassas tarım sistemleri ile tarımda enerji verimliliği projesini de ekledik. Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Program kapsamında ‘Enerji’ alanında ihtisaslaşmasının ardından yürüttüğümüz projeleri “Enerji Vadisi”, “Enerjide Yeni Trendler” ve “Enerji ve Sanayi” temasıyla 2025 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.
GÜNEŞ, ÇİFTÇİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR
Hassas Tarım ve Enerji konulu panelde konuşan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş yaptığı konuşmada, pamuk, mercimek, buğday, mısır gibi çeşitli ürünler elde ettiklerini ancak hedeflenen rekolteyi elde edemediklerini, Üründe verimlilik, enerjinin verimli kullanılması ve hassas tarım uygulamaları konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Güneş, ''Batman için özellikle fıstık çok önemli. Türkiye’deki en güzel fıstık bu coğrafyada yetişmektedir. Ancak fıstık yetiştirirken ilimizdeki ürün çeşitliliğini de korumamız gerekiyor. Bağcılık, seracılık ve hububat ürün çeşitliliğimizin en önemli unsurlarıdır.Mezrone üzümü Batman Ticaret Borsasının gayretiyle coğrafi işaret olarak tescil edildi. Özellikle Sason ve Gercüş ilçelerinde üzüm yetiştiriciliğinin desteklenerek üreticinin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Ticaret Borsası olarak ilimizde tarım için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitemizin düzenlediği bu programın çok yararlı olduğu düşünüyorum. Üniversite çatısı altında yapılan bu toplantıların devam ettirilmesini temenni ediyorum” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok