“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Tüzün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının demokrasi için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak tüm basın emekçilerinin gününü kutladı.
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Tüzün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve tarafsız basının demokratik toplumların temel taşı olduğunu belirtti.
Gazetecilerin yalnızca haber aktarmadığını ifade eden Tüzün, “Basın mensupları, toplumsal hafızayı oluşturan, halkın sesini duyuran ve demokrasiyi güçlendiren önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Gazetecilik, yüksek sorumluluk ve etik duruş gerektiren onurlu bir meslektir” dedi.
Bilgi kirliliğinin arttığı günümüzde gazetecilerin rolünün daha da hayati hale geldiğine dikkat çeken Tüzün, doğru ve güvenilir bilginin kamuoyuna ulaştırılmasının büyük bir emek ve özveri gerektirdiğini vurguladı. Gazetecilerin çoğu zaman zor şartlar altında, zaman ve mekân gözetmeden çalıştığını ifade etti.
Yerel ve ulusal basının demokratik denetimin önemli bir parçası olduğunu belirten Tüzün, basın mensuplarının halk ile yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü, şeffaflık ve hesap verebilirliğe katkı sunduğunu kaydetti.
Tüzün mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunun doğru, tarafsız ve güvenilir bilgiye ulaşması için özveriyle görev yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecilerin mesleklerini güven ve huzur içinde icra edebildiği, basın özgürlüğünün güçlendiği bir gelecek diliyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok