
KLİPPEL FEİL SENDROMLU HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
KLİPPEL FEİL SENDROMLU HASTA MİKROCERRAHİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
Iraktan gelen KlippelFeil Sendromlu SardarSareedYaseenIsmael isimli hastamız yıllardır şiddeti giderek artan sol kol ağrısı ile hastanemize başvurdu.
Ameliyat hakkında bilgi verenBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut KASIMOĞLU; Hastamızın son zamanlarda şikâyetleri o kadar artmış ki son birkaç ay sol kolunda kuvvet kaybı da oluşmaya başlamış. Bardak dahi tutamaz duruma gelmiş. Irak’ta başvurduğu sağlık merkezlerinde ameliyatın çok riskli olduğu ve ırakta yapılamayacağı söylenmiş.
Hastamızın yapılan muayenesinde ağrı, hassasiyet ve güç kaybı nedeniyle sol kolunda ciddi hareket kısıtlılığı ve derin tendon reflekslerinde artış saptandı. Yapılan tetkiklerde hastamızda KlippelFeilsendromu tespit edildi. Bu sendromun özelliklerinden biri de boyun kemiklerinin birleşik ve eğri olmasıdır. Bu durum zemininde gelişen boyun fıtığı aşırı derecede ilerleyerek beyinden gelen ve boyundan geçerek kollarımızın, bacaklarımızın uyarılmasını sağlayan sinirleri aşırı derecede sıkıştırabilmektedir. Ve bu sıkışmaya bağlı olarak ağrı ve kas gücünde azalma görülmektedir.
Hastamızın mevcut klinik durumunun daha da kötüye gitmesine izin vermemek adına derhal ameliyat kararı alındı. Ameliyat hazırlıkları sonrasında operasyona alınan hastamızın ameliyatı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Boyun önünden girilerek mikroskop altında gerçekleştirdiğimiz ameliyat sonrası ilk 1 saatte hastamız kolunu hayatı boyunca hiç bu kadar kuvvetli ve rahat hissetmediğini belirtti.
Tüm ağrıları geçerek kolundaki gücü tekrar geri dönen hastamızın ertesi gün taburculuğunu planladık. Irak’a dönmesinin bu kadar erken olabileceğini tahmin edemeyen hastamızın kendi isteği üzerine kendisini bir gün daha misafir ettik ve ameliyat sonrası 2. Gününde şifa ile ülkesine uğurladık.
Mikroskop altında gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri ameliyatlar ile hastalarımızın ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı olup aynı zamanda hasta konforu da arttırılabilmektedir.
P.C.O. derneği müdürü Sherzad ABDİ kendilerine başvuran hastaların Dünya Hastanesinde sağlığına kavuşmasından ve hastane çalışanlarının yoğun ilgisinden memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.
Etiketler : #batman,#objektif,#haber,#gazetesi,#KLİPPEL FEİL SENDROMLU HASTA MİKROCERRAHİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU.,
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 02Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 03Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 04BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 05TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 06İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 07EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 08TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
- 09Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 10Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapılan ırkçı saldırılara sert tepki
- 11BATMAN - İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
- 12Ramanlı, İluh Mahallesindeki sorunları dinledi
- 13ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 14MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
- 15ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTAYA KALDI
Henüz Yorum yok