
"Ölümcül olabilen Hepatit B’den kurtulmanın yolu aşı olmaktır"
Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, ‘Dünya Hepatit Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Pamukçu mesajında, "Ölümcül olabilen Hepatit B virüsünden korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Güvenli ve etkili olan Hepatit B aşısı ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarımızda başarıyla uygulanmaktadır." dedi.
Toplum sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir bulaşıcı hastalığın da hepatitler olduğunu söyleyen Pamukçu, hepatitin karaciğer iltihabı olduğunu ve birçok nedene bağlı olarak oluştuğunu ifade etti.
Viral hepatitlerin virüs tiplerinin A, B, C, D ve E olduğunu vurgulayan Pamukçu, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede çok iyi bir noktaya gelindiğini ve özellikle aşılamada elde edilen uluslararası başarının bulaşıcı hastalıklarla mücadelenin temel taşını oluşturduğunu kaydetti.
Pamukçu şunları söyledi: "Aşılama ya da basit tedbirlerle korunması mümkün olan hastalıkların çok can kaybına neden olurken, bugün dünyada 13 antijene karşı ücretsiz aşı uygulayan nadir ülkelerden biriyiz. Özellikle Hepatit C virüsüne karşı üretilen yeni nesil ilaçlar, oldukça pahalı olmasına rağmen ülkemizde ücretsiz olarak uygun olan hastalara başarıyla uygulanmaktadır. Ölümcül olabilen Hepatit B virüsünden korunmanın en etkili yolu ise aşılanmaktır. Güvenli ve etkili olan Hepatit B aşısı ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarımızda başarıyla uygulanmaktadır."
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 02Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 03BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 04ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 058 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 06HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 07TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 08HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 09BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 10BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 11VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 12HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 13PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 14BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 15Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
Henüz Yorum yok