NASIROĞLU'NDAN ELEŞTRİLERE YANIT
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir maden firmasına yönelik gelen eleştirileri yanıtladı.
TBMM'de düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Nasıroğlu, Fernas İnşaat'a ait Soma maden sahası ve işçilerle ilgili iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.
'MADEN SAHASINDA 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR'
FERNAS İnşaat'ın, babası Necat Nasıroğlu tarafından kurulduğunu belirten Milletvekili Nasıroğlu, siyasete girdikten sonra şirketteki görevlerinden istifa ettiğini bildirdi. Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıldır madencilik alanında faaliyette bulunduklarını dile getiren Milletvekili Nasıroğlu, bölgede iki projenin yürütüldüğünü, ikinci projenin hazırlık aşamasında olduğunu aktararak, bu projede yaklaşık 500 kişinin çalıştığını ifade etti. Milletvekili Nasıroğlu, yaklaşık 6 milyar 700 milyon lira yatırım yaptıklarını, yaklaşık 1,5 milyar lira daha yatırım gerçekleştirileceğini kaydetti. Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı maden sahasında iş disiplinine, kurallara uymayan 5 işçinin iş akdinin feshedildiğini, bir kişinin de deneme süresinde uygun görülmediği için işe devam ettirilmediğini söyleyen Milletvekili Nasıroğlu, işten çıkarılan işçilerin maden sahasını işgal ettiğini belirtti. "İşçilerin, sendikalı oldukları için işten çıkarıldığının" iddia edildiğini aktaran Milletvekili Nasıroğlu, Soma'da 2 bin 100 sendikalı çalışanın bulunduğunu, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "İşçilerin sendikalaştıkları için işten atıldıkları külliyen yalandır, doğru değildir" diye konuştu.
İşçilerin işten çıkarıldıktan sonra sosyal haklarının verildiğini ifade eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, firmada çalışan işçilerle ilgili bir sorunun olmadığını, ücretlerin zamanında ödendiğini belirtti. Milletvekili Nasıroğlu, "Hiçbir dönem işletmemizin yolunu bilmeyen bazı siyasi figürler ortaya çıkmaya başlıyor. Gelip orada işçilerle beraber işletmeye yönelik hareketler yapılıyor. Bu arkadaşlarımızı yönlendiriyorlar, arka planda bazı marjinal gruplar sürekli oyalıyor, çalıştığı iş yerine karşı kışkırtıyorlar" diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACASINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok