Coronavirus nedeniyle işlerimiz düştü
Sosyal mesafeyi korumak ve virüsün yayılmasını minimum seviyeye indirmek için alınan kararı bazı şoförler desteklese de birçok minibüsçü esnafı zarar ettikleri gerekçesiyle bir fon oluşturulmasını istediler.
Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 14 yolcu sayısından 7 yolcu alabildiklerini söyleyen minibüs şoförü Rıdvan Toprak, "Şu anda yolcu sayımız bayağı düşmüş durumda. Coronavirus tedbirleri kapsamında mevcut 14 koltuk sayımızın yarısı olan 7 yolcu alabiliyoruz. Bu günlerde 7 yolcu bile olmadığından aracımızın yakıtını bile çıkartamıyoruz. Aybaşı geldiğinde hat sahibine hesap vermeye gittiğimizde, şoför maaşı, sigortası ve araç masraflarını dahi çıkaramıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." dedi.
"Yetkililerden bir fon oluşturmalarını ve yakıt yardımı yapılmasını istiyoruz"
Konuşmasının devamında Toprak, şunları söyledi: "Yetkililerden şehir içi minibüsçülerine bir fon oluşturmalarını ve yakıt yardımı yapılmasını talep ediyoruz. Bu olağan süreçte kimsenin evden çıkmaması gerek ama biz mecbur çıkıyoruz. Sigorta primimizi yatıramıyoruz. Bu durumdan dolayı araç sayımızı da düşürmek zorunda kaldığımızdan vatandaşta, işverende mağdur oluyor."
"15 gündür zararına çalışıyoruz"
Yakıt masrafını bile çıkaramadıklarını vurgulayan bir diğer minibüs şoförü Recep Konak, "Şu anda işlerimiz çok kötüye gidiyor. 15 gündür mazot parasını dahi çıkaramadığımızdan zararına çalışıyoruz. 14 olan araç yolcu kapasitemiz yarı yarıya indi, o da zaten kimse dışarda olmadığından yolcu sayısı çoğu zaman 3 veya 5 oluyor. Bu süreçte biz de kendi sağlımız ve yolcu sağlığı için maske ve eldiven kullanıyor, düzenli olarak aracımızı ilaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Çalışsak zarar, çalışmasak olmuyor"
Masraflarını çıkaramaz durumda olduklarını ifade eden Metin Aksak, "Yolcu sayısı çok düşük. 7 olan yolcu sayısı bile çoğu zaman yok. Vatandaşların çoğu dışarda olmadığından yolcu da olmuyor. Bu nedenle araç yakıtını bile çıkaramıyoruz. Yolcu sayımız yarı yarıya indiğinden dolayı ve ceza müeyyidesi olduğundan bazen yolcular denk geliyor, onları da ceza almamak için maalesef alamıyoruz. Bu durum bizi çok mağdur etti. Çoğu arkadaşlarımız yakıt masrafını çıkartamadığından araçlarını kapıda bekletiyor. Zor bir süreçten geçtiğimizin farkındayız ama biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Çalışsak zarar, çalışmasak olmuyor. Yetkililerden destek bekliyoruz. Sık sık araçlarımızı dezenfekte ediyoruz, araç içinde maske ve eldiven kullanmaya dikkat ediyoruz." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 02ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 03Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 04Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 05BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 06İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 07RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 08BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 09Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 10Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta
- 11MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 1251 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 13BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 14ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 15BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR




1 Yorum
Murat soyvural
06 Nisan 2020