Kürt Dil Platformu’nun temsilciliği açıldı
Kürt Dil Platformu’nun temsilciliği açıldı
Kürt Dil Platformu (PZK-Platforma Zimanê Kurdî) Batman’da gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile temsilcilik açtıklarını duyurdu.
“PARLAMENTO PRATİK ADIM ATMALI”
Kürt Dil Platformu’nun Genel İş Batman Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir’in yanı sıra HDP, PAK, PDK-Bakur, İHD, Ahmedê Xanî Derneği, Nubihar, Arî Derneği ve daha birçok dernek temsilcilerinin katılımıyla çok sayıda dernek ve kurum temsilcisi katıldı.
Batman’da temsilcilik açtıklarını belirten Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî, platformun oluş sürecine değinerek, ilk defa 9 partinin bir araya gelerek bir oluşum içine girdiğini söyledi. 3 yıl önce Diyarbakır’da kurulan platformun çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cizirî, Mardin’in ardından Batman’da temsilcilik açtıklarını söyledi. Temsilcilik açmaya devam edeceklerini kaydeden Cizîrî, Adıyaman, Şırnak, Van ve Urfa’da da temsilcilik açacaklarını söyledi. Şartların oluşması halinde metropollerde de temsilcilik açacaklarının altını çizen Cizîrî, “Kürt dilinin resmi dil olması yününde çalışmalarımız devam ediyor. Resmi ve eğitim dili olması gerektiğini belirtiyoruz.
Parlamentonun bunu gündeme alıp bu yönlü çalışma yürütmesi gerekiyor.
Parlamentonun Kürtçe konusunda vaat yerine pratik adımlar atması gerekiyor” diye konuştu. Amaçlarının siyasi parti ve kurumlarının katılımı ile Kürt dilini yaşamın her alanına taşımak olduğunu belirten Cizirî, bunun hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 02KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 03MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 04YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 05BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 06ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 07BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 08KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 09AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10KOZLUK’TA ÖĞRETMENLERE KANSER FARKINDALIK EĞİTİMİ
- 11YAKLAŞIK BİN YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ
- 12RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 13İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 14BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 15Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”




Henüz Yorum yok