Evin bir bölümü yıkılan aile yardım bekliyor
Çay Mahallesi 2128 Sokakta bulunan iki odalı kerpiç evde oturan 5 çocuklu Ay ailesi, evlerinin bir bölümünün yıkılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşadı. Ay ailesi, evlerinin çökmemesi için tavana demirlerle destek sağladığı görüldü.
Evlerinin her an yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle korkudan evde yatamadıklarını söyleyen baba Hafif Ay (46), İLKHA muhabirine, eşi ve çocuklarıyla dışarda kaldıklarını belirterek yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

“Tavan da çökmek üzereydi”
Evde oturdukları esnada evlerinin bir bölümünün birden çöktüğünü belirten ev sahibi Hafif Ay “1975 doğumluyum, 5 çocuk babasıyım. Eskiden inşaatlarda çalışıyordum. 5 yıldır bel fıtığım nedeniyle çalışamıyorum. 5 çocuğumdan büyük oğlum başka yerde kalıyor, büyük kızım tekstilde çalışıyordu o da son üç aydır çalışmıyor. Oturduğum bu ev babama aittir. 22 Mart Pazartesi günü iki odalı evin diğer odasında otururken bir ses geldi, baktık ki diğer odamızın duvarı yıkılmış ve tavan da çökmek üzereydi.” ifadelerini kullandı.

“Üç gündür evimizde yatamıyoruz”
Hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Ay “Sosyal Yardımlaşma Vakfının bize yaptığı yardımdan başka gelirim yok. Evimizin durumunu bazı resmi yerlere bildirdik. Fakat evimizin tapusu olmadığından dolayı hiçbir yardımdan da yararlanamıyorum. Evin yıkılma korkusuyla üç gündür evimizde yatamıyoruz. Sağ olsun bir komşumuz bize evlerinin iki odalarını verdiler. Şu anda geçici de olsa eşyalarımızı oraya taşıyoruz. Hayırseverlerden ve yetkililerden tek ricam ellerinden ne geldiyse bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok