Eskiyen 185 elektrik direği kaldırıldı
Güneydoğu’da modern şehirler Dicle Elektrik Dağıtım ile kuruluyor. Bölge illerinden Batman’da havai hatların yeraltına alınması ve eski elektrik direklerinin kaldırılarak yerlerine modern direklerin dikilmesi ile modern bir görünüme kavuştu. Dicle Elektrik Dağıtım, bu amaçla sadece Batman’ın Gültepe mahallesine 3.1milyon liralık yatırım yaptı.
ESKİYEN 185 ELEKTRİK DİREĞİ KALDIRILDI
Kentin gelişen mahallelerinden Gültepe’de Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yaklaşık 2 aydan bu yana yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Mahallede görüntü kirliliğinin yanı sıra arızalara olanak sağlayan havai elektrik hatları, yeraltına alındı. Bölge Hastanesi, Eflatun caddesi ve Ömer Hayyam caddesi arasında kalan bölge ile Yeni Sanayi Sitesi civarındaki 185 eski direk kaldırılırken, buralara 10 adet beton köşk trafo binası yapıldı.Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, Gültepe’deki vizyon çalışması için yapılan yatırım miktarının 3.1 milyon lira olduğunu bildirdi.
ENERJİ KALİTESİ ARTTI, GÖRÜNTU DEĞİŞTİ
Gültepe mahallesinde 13 kilometrelik bir alanda çalışma gerçekleştirdiklerini de ifade eden Altunç, ‘’Burada bulunan alçak ve orta gerilim havai enerji hatlarını tamamen yeraltına aldık. Bu sayede müşterilerimizin enerji talepleri daha güvenli şekilde karşılanıyor. Bu sayede enerji kalitesi arttırılırken, görüntü kirliliği de sona ermiş oldu.‘’ dedi. Havai hatlarda iletkenlerin değişik sebeplerle sarkarak bir birine teması ile yaşanan arızalar ve buna bağlı elektrik kesintilerinin artık yaşanmayacağını da ifade eden Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, ‘’Mahallede eskiyen aydınlatma direkleri, daha estetik görünüme sahip olanlar ile değiştirildi. Gültepe’de hayata geçirdiğimiz bu güzel projenin, Batman geneline yayılması için çalışmalarımız sürüyor. Batman’ın daha modern ve yaşanır bir kent olması için Dicle Elektrik Dağıtım, üzerine düşeni yapıyor ve yapacaktır.’’ diye konuştu.
‘30 YILLIK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, Gültepe mahallesinde 2 aydan bu yana süren çalışmalar sırasında yoğun efor harcayan ekiplerin yanı sıra çalışmalar sırasında kendilerine kolaylık sağlayan belediye yetkilileri ile vatandaşlara teşekkür etti.
Modern bir Batman yaratılması için şirket olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini de kaydeden İl Müdürü Faruk İşlek, “Batman’ın enerji konusundaki sıkıntılarına vakıfız. 30 yıllık dönemde biriken sorunların çözümü için çalışıyoruz. İşimiz kolay değil, ama gerçekleştireceğimiz yatırımlar ile Batman, kısa sürede enerji sorunu olmayan kentler arasında ilk sıralara yükselecektir. Bu konuda azimli ve karalıyız.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 02KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 03MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 04YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 05BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 06ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 07BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 08KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 09AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10KOZLUK’TA ÖĞRETMENLERE KANSER FARKINDALIK EĞİTİMİ
- 11YAKLAŞIK BİN YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ
- 12RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 13İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 14BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 15Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”




Henüz Yorum yok