Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği öncülüğünde, Batman Bir Kalp Bin Umut Derneği ve Batman Barosu’nun destekleriyle pazar günü yaban hayvanları için basın açıklaması ve yem bırakma etkinliği düzenlenecek.
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, kış şartlarının ağırlaştığı bu günlerde yaban hayvanlarının yaşam mücadelesine dikkat çekmek amacıyla pazar günü bir basın açıklaması ve yem bırakma etkinliği gerçekleştirecek.
Etkinlik, Batman Bir Kalp Bin Umut Derneği ve Batman Barosu’nun destekleriyle yapılacak. Dernek Başkanı Hasan Argunağa, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının ciddi risk altında olduğunu belirtti. Argunağa, kurt, çakal, kuş, tilki, tavşan, keklik ve karga gibi birçok türün açlık nedeniyle ya yaşamını yitirdiğini ya da yerleşim alanlarına inerek tehlikeyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Yıllardır geleneksel hale getirilen “karlı günlerde doğaya yem bırakma” etkinliğini bu yıl da sürdüreceklerini belirten Argunağa, doğanın sahipsiz olmadığını ve yaban hayatının insan vicdanına emanet olduğunu vurguladı.
Pazar günü saat 13.00'te Atatürk Parkı'nda yapılacak basın açıklamasının ardından, Yaşar Kemal Kent Ormanı ya da Hasankeyf–Beşiri yol kavşağı gibi uygun bir alanda, başta kanatlı hayvanlar olmak üzere yaban hayvanları için doğaya yem bırakılacak. Vatandaşlara çağrıda bulunan Argunağa, yaban hayvanlarının hedef alınmaması, vurulmaması ve öldürülmemesi gerektiğini belirterek, av tüfeği yerine bir avuç yemle yaklaşılması çağrısında bulundu. Yaban hayvanlarının bu toprakların misafiri değil, asli sahipleri olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getirdi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, düzenlenecek sembolik yem bırakma etkinliğiyle toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, doğa ve yaşam savunucularını, basın mensuplarını ve tüm Batman halkını etkinliğe destek vermeye davet etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok