KANSER HASTALARI CORONAVİRUS AŞISINI YAPTIRABİLİR Mİ?
Kanser hastalarının, Covid-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak kendileri için önem arz ettiğini belirten Ergün, “Kanser hastaları güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler” dedi.
Enfeksiyonlardan korunmanın en iyi yolun aşılanma olduğunu vurgulayan Dr. Yakup Ergün, “Kanser hastaları, Covid-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak önem arz etmektedir. Bu tür enfeksiyonlardan korunmada en etkili yolun aşılanma olduğu iyi bilinmektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafınca ülkemizde uygulanmasına başlanan SINOVAC aşısı tıpkı grip aşısı gibi inaktif (ölü) aşı olup yan etkiler açısından en güvenilir aşı grubundadır. Başta Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olmak üzere kanserle ilgilenen uluslararası birçok kuruluş, kanser hastalarının Coronavirus aşısını yaptırmasını önermektedirler. Bu bağlamda bizde kanser hastalarımıza sırası gelince Coronavirus aşısını yaptırmalarını öneriyoruz.” diye konuştu.
Açıklamasının devamında Ergün, “Diğer önemli bir husus ise aktif olarak kanser tedavisi alan hastalarımızın durumudur. Bu hastalarımız da güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler. Ancak bazı kemoterapi ilaçları kan değerlerini belirgin olarak düşürdüğünden aşı yapılan yerde kanama görülebilir. Bu nedenle kan değerini düşürebilen kemoterapi ilacı alan hastalarımıza aşı öncesi kan değerlerini kontrol ettirmelerini, kanama açısından risk teşkil edecek kan düşüklüğü olmaması halinde aşılarını gönül rahatlığıyla yaptırmalarını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok