Köylüler DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor
Batman merkeze bağlı Yeniköy köyü, Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinlerinin eylemleri ikinci gününde devam ediyor. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına izin vermeyen köy sakinleri, DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor.
Dün sabah saatlerinde DEDAŞ ekipleri, elektrik yenileme çalışması kapsamında Zorköy mezrasına gitti. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına tepki gösteren köy sakinleri, DEDAŞ çalışanlarını köyden çıkarıp karayolunu yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.
Yaptıkları eylemi ikinci gününde de sürdüren yaşlı-genç, çoluk-çocuk köy halkı, DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor. Yaşanan olay üzerine çok sayıda jandarma ekibi ile birlikte köye giden Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ve İl Müdürlüğü yöneticileri, köy sakinlerini ikna etmeye çalıştı.
“İki gündür eylemimizi sürdürüyoruz”
Köy sakinlerinden Ahmet Ağar, Dicle EDAŞ’ın çıkarmış olduğu yeni uygulamanın bir haksızlık olduğunu belirterek, “Dicle EDAŞ çıkarmış olduğu yeni uygulamayı bizim köyde başlatmak istiyor. Bizler buna karşıyız. Bu hukuksuz bir uygulamadır ve bizler bu uygulamayı protesto ediyoruz. Bu uygulamanın önce merkezden başlatılıp, daha sonra köylere yapılmasını istiyoruz. İki gündür burada eylemimizi sürdürüyoruz. Tüm işimizi bırakmak zorunda kaldık. Bizler huzursuzluğun çıkmasını istemiyoruz.” diye konuştu.
Genel müdürlük onay verirse anlaşma sağlanacak
Öte yandan saatler süren ikna çalışmaları sonucunda köy sakinleri ile Dicle EDAŞ İl yöneticileri, Genel Müdürlüğünün de onay vermesi halinde bir anlaşmaya vardı.
Köy sakinleri, Dicle EDAŞ İl yöneticileri ile elektrik faturaların sabit ücretlendirme olması halinde sayaçları elektrik direklerine vurabilecekleri anlaşmasına vardı. EDAŞ İl yöneticileri, anlaşmayı görüşmek için Genel Müdürlüğe iletmek üzere jandarma ekibi ile birlikte köyden ayrıldı.
Anlaşmaya varılmadığı takdirde jandarmanın zor kullanmak zorunda kalacağı tahmin ediliyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 02Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 03HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 04AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 05MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 07İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 08GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 10Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 11MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 12GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 13ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 14STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 15YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI




Henüz Yorum yok