Kuruyan su kaynakları köy halkını endişelendiriyor
Gercüş’ün 35 haneli ve yaklaşık 250 nüfuslu Çiçekli (Şifêrê) köyünde yüzyıllardır kullanılan kaynak suyunun kuruması köy sakinlerini endişelendiriyor.
İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan köyde, Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından açılan sondaj kuyusundan verilen suyun da kireçli olması hastalıklara davetiye çıkarırken, İLKHA’ya konuşan köy sakinleri su sorunlarına bir çözüm bulunması için yetkililere seslendi.
Köy halkının yanı sıra, köydeki tüm canlıların susuzluktan perişan halde olduklarını söyleyen Abdurrahman Kaya, yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmeleri için yetkilileri köye davet etti.
Yetkililere sitemde bulunan Kaya, “Devlet erkânı halimizi bilmiyor, onlar koltuklarında oturuyorlar, önlerine soğuk su gidiyor, bizim ise içmek için doğru düzgün bir suyumuz yok. Hayvanlarımızın su içtiği havuzumuz da kurudu. Derdini anlatamayan sağır ve dilsiz hayvanların hesabını Allah’a nasıl vereceğiz. Hayvanlarımız içecek su bulamıyor. Devletin imkânları var bu işi yapabilir. Biz köylünün imkânları yok, olsaydı biz kendimiz yapacaktık.” dedi.
“Hayvanlarımız susuzluktan telef olmasınlar diye satmak zorunda kalıyoruz”
Köy sakinlerinden Ali Güneş ise yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Suyumuz olmadığı için hayvanlarımız da susuz ve perişan durumdadır. Tüm yetkililerden, su sıkıntımızın çözülmesi için Allah rızası için yeni bir sondaj yapmalarını istiyoruz. Bizler perişan haldeyken hayvanlarımızı susuzluktan telef olmasınlar diye satmak zorunda kalıyoruz. Yıllar önce bir sondaj yapılmıştı, ancak kurumuş durumdadır. Gelen suyumuz çok kireçlidir. Çaresiz bir haldeyiz devlet bizi sormasa kim soracak? Allah’tan sonra tek umudumuz devlettir. Sizlere yalvarıyoruz, Allah rızası için sorunumuzu çözün. Suyumuz kireçlidir, tüm köylüler hastalandık. Bu su ile ne çay yapılıyor ne de yemek pişiriliyor. Devlet bizi sormasa kimse sormaz, yetkililerden sorunumuzun çözümü için ricada bulunuyoruz.”
Köy sakinlerinden Süleyman Kaya, açılan sondaj kuyusundan gelen suyun azaldığını ve bu yüzden sadece köy meydanındaki boruya ulaşabildiğini, evlere ise ulaşamadığını bu yüzden birçok konuda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.
Köy halkı geçici değil kalıcı çözümler istiyor
Öte yandan, Gercüş Kaymakamlığı tarafından sorunun giderilmesi için köye her gün bir tanker su gönderileceği sözünün verildiği halde bir hafta içerisinde sadece bir kere tankerin gönderildiği öğrenilirken geçici değil kalıcı çözümlerin bulunması istendi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 02GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 03ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 04STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 05YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 06TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 07KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
- 08PETROLSPOR, SOL BEK SUBAŞI’YLA ANLAŞTI
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 10BATSO, ŞEHRE YÖN VEREN BİR KURUM OLMALI
- 11Tımok Tavla Turnuvası Tamamlandı
- 12BATMAN BELEDİYESİ PERSONELİNE HAREKET YAŞI TESTİ
- 13KARATAŞ, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ AĞIRLADI
- 14MEZARLIKLARDA KURU OT TEMİZLİĞİ
- 15“TOPRAĞI YAKMAK, GELECEĞİ YAKMAKTIR”




Henüz Yorum yok