DEPREMZEDELERE SOBALAR MİDYAT’’TAN
Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Midyatlı İş İnsanı Fahri Gökçe elinde bulunan çamaşır makinası kazanlarını soba yaparak depzemzedelere dağıtıyor.

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki yıkıcı depremin ardından gerek ülke gerek dünya olarak yardım seferberliği başladı. Mardin ili Midyat ilçesinde bulunan Arçelik Yetkili Servis sahibi Fahri Gökçe soğuktan etkilenen bölge halkının ısınma sorununu çözmek için atıl durumda bulunan çamaşır makinası kazanlarından soba yaparak soğuktan üşüyen bölge halkını bir nebze rahatlattı.
Çamaşır makinası kazanından yaptığı sobaları kendi aracına yükleyerek ekibiyle deprem bölgesine götüren Gökçe, tüm sobaları depremzedelere dağıttı.

GÖKÇE "NE BİÇİM MİLLETİZ"
Fahri Gökçe; ‘’ Depremzedelerin, deprem bölgelerinde soğuktan çok etkilendiğini görünce bir çözüm bulmak istedim.Önceden depolarımızda biriktirdiğimiz çamaşır makinası kazanlarını depolardan çıkartarak bunlara ayak yapma amacıyla sanayii siyesinde bulunan kaynakçı esnaflara götürdüm.Ne biçim milletiz. Gurur dudum. Depremzedelere göndereceğim deyince, ne yaptıysam para almadılar. Ne güzel esnafımız var. Tüm esnaflardan Allah Razı olsun bir kuruş para almadan yaklaşık 80 adet kazana sadece 2 saatte ayaklar yaparak aracımıza yükledik ve deprem bölgesine götürerek burda ihtiyaç sahibi depremzedelere dağıttık. Kazanların etrafı delikli olması nedeniyle çevresine daha fazla ısı veriyor bundan dolayı hem depremdezeler hem de kurtarma ekipleri bu soba etrafında ısınma ihtiyaçlarını karşıladılar. Halen deprem bölgesinden talep geliyor ve elimizdeki tüm kazanları sobaya dönüştürerek yollamaya devam ediyoruz.’’ dedi. (Rabia Gül)








Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 02VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 03İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 04CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 05BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 067 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 07“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 08POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 09UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 10Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 11BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 12Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 13HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 14"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 15KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok