KARDELEN'DE SUSSUZLUK KABUSU
Kentin önemli yerleşim alanlarından Kardelen Mahallesinde musluklardan su akmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanıyor.
Mahalle sakinleri, yıllardır devam eden su kesintisi sorununa kalıcı çözüm bekliyor. Kardelen Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar karşısında susuzluğun günlük yaşamı felç ettiğini ifade etti. Yaklaşık 5-6 yıldır bölgede ikamet eden mahalle sakinleri, TOKİ konutlarının ilk yapıldığı yıllarda suyun yeterli olduğunu, ancak yeni yapılan siteler ve artan nüfus nedeniyle suyun yetersiz hale geldiğini belirtti.
Bir mahalle sakini, “Belediye ve ilgili birimlerle defalarca görüştük. Su hatlarının takibini yaptık. Bize kaçak sulamanın yoğun olduğu söylendi ama somut bir adım atılmadı. Musluklarımızdan su akmıyor, video ve görüntü kayıtlarıyla durumu ispatlamaya çalışıyoruz ancak kimseyi ikna edemedik” diyerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Mahalle sakinleri, sorunu daha önce CİMER, Orman Bakanlığı ve İletişim Bakanlığı gibi kurumlara da ilettiklerini ancak kalıcı bir çözüm bulunmadığını söyledi. “Savaşta bile suyun kesilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Batman’ın sıcağında 3-4 gün susuz kalmak hayatı dayanılmaz kılıyor” ifadeleriyle seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, Belediyeden acil ve kalıcı çözüm talep ediyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 02AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 03MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 04SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 05İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 06GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 07İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 08Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 09MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 10GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 11ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 12STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 13YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 14TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 15KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK




Henüz Yorum yok