“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
İklim krizinin derinleştiği ve doğa kaynaklı afetlerin her geçen gün arttığı bu dönemde, çevresel sorunlar Batman’da da kendini ciddi şekilde hissettiriyor. TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, şehirde artan sıcaklık, hava kirliliği ve ağaç eksikliğine dikkat çekerek “Yaşanabilir bir Batman için ormanlar acil bir zorunluluktur. Temiz hava, sağlıklı yaşam ve iklim dengesi için doğa ile uyumlu bir yaşam anlayışı artık bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur. Batman’da ekolojik denge hızla bozulmakta; bu durum insan sağlığını, tarımı, su kaynaklarını ve genel yaşam kalitesini tehdit etmektedir” dedi.
"BÜYÜK ORMANLAR OLUŞTURULMALI"
Arı, kentte büyük ve kalıcı ormanların oluşturulmasının yalnızca çevresel değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir gereklilik olduğunu ifade etti. Ağaçlandırmanın karbon salımını azalttığını, sel, erozyon ve kuraklık gibi afet risklerini de en aza indirdiğini belirtti. TEMA Vakfı olarak şu çağrılarda bulunduklarını söyleyen Evren Arı, şunları kaydetti: "Başta kent ormanları olmak üzere şehir merkezinde ve kırsalda geniş kapsamlı ağaçlandırma projeleri hayata geçirilmeli. Kurumlar, yerel yönetimler ve vatandaşlar doğa seferberliğinde birleşmeli. Çocuklar, gençler ve gönüllüler bu sürece aktif şekilde dahil edilmeli. Orman alanlarının korunması ve geliştirilmesi için acil bir eylem planı oluşturulmalı."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 02Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 03BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 04İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 05RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 06BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 07Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 08Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta
- 09MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 1051 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 11BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 12ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 13BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 15SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA




Henüz Yorum yok