
Batman’da 8 bin 765 aileye yardım ulaştırıldı
Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı Batman Umut-Der Gıda Bankası, ilde binlerce aileye yardım ulaştırdı. 2016 yılı içerisinde gerek bölgede gerekse komşu olan ülkelerde meydana gelen savaş ve göç nedeniyle Batman’a yerleşen çok sayıda fakir ve muhtaç ailelere yardım verildi.
Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, yaptığı basın açıklamasıyla 2016 yılı faaliyet raporunu kamuoyuna duyurdu.
Ekinci, 2016 yılı içerisinde Batman’da 3 bin 454 gıda paketi, 910 aileye giyim, bin 513 aileye nakdi, 2 bin 565 aileye kurban eti, 158 aileye kırtasiye ve çeşitli yardımlar kapsamında 8 bin 765 aileye 804 bin TL değerinde çeşitli yardım ulaştıklarını belirtti.
Ekinci, “Umut-Der Gıda Bankası kurulduğu günden bu yana toplumsal sorumluluk gereği toplum ve bireyin maddi, manevi gelişmesine faydalı bir hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Gayemiz Allah rızasını kazanarak, tüm muhtaç, kimsesiz ve yetimlere ulaşıp, onların ihtiyaçlarını gidermektir. 2016 yılının sonuna kadar derneğe yapılan muhtaç başvuru sayısının 12 bin ailedir. Yapılan başvurular arasında birinci derecede ve ikinci derece yardıma muhtaçları tespit çalışmalarımız komisyonumuzca yapılmaktadır. Batman Umut-Der Gıda Bankası olarak 2016 yılı içinde mağdur ve ihtiyaç sahibi 8 bin 765 aileye, toplamda 804 bin TL değerinde çeşitli yardımlar ulaştırıldı.” dedi.
Her geçen gün artan fakirlere ulaşmada herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatan Ekinci, “Her geçen gün derneğimize yardım almak isteyen fakir aileler çoğalıyor. O yüzden herkesten daha fazla duyarlı olmaları ve fakir insanlara yardım ulaştırma konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Şu ana kadar yapılan yardımlardan ve bundan sonra yapılacak yardımlara aracı olacak tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Suriyeli mağdur mülteciler için bu kış aylarında madden ve manen sıcak bir imkân sunmak için desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0598 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 06GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 07ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 08KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 09Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1026 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 11BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 12BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 13DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 14UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 15HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
Henüz Yorum yok