"DEMOKRATİK ANAYASA ŞARTTIR"
İHD Batman Şubesi eş Başkanı Devran Yıldız "MÜCADALEMİZ SÜRECEK"
İHD Batman Şubesi, Dünya İnsan Hakları günde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İHD Şube Başkanı Devran Yıldız; “İnsan haklarına saygı yükseltilmek ve reform yapılmak isteniyorsa kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı yeni demokratik bir anayasanın yapılması şarttır” dedi.
MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
İHD Batman Şubesi, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ nedeniyle Yılmaz Güney Yaşam alanında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına İHD Batman Şubesi Eş Başkanları Av. Devran Yıldız, Rümeysa Deniz Kaya, HDP İl Eş Başkanı Ömer Kulpu, Petrol-İş Şube Başkanı Veysel Kartal, SES Şube Başkanı Deniz Topkan, Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Şimşek ve kalabalık topluluk katıldı.
“DEMOKRATİK ANAYASA…”
Açıklamayı okuyan İHD Eş Başkanı Av. Ylıdız, şöyle konuştu: “Gerçekten insan haklarına olan saygıyı yükseltmek ve reform yapılmak isteniyorsa kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı yeni ve demokratik bir anayasanın yapılması ve geçmişle yüzleşmeyi sağlayacak, çatışma yerine çözüm sürecine girilmesi bir zorunluluktur. Bu adımlar atılmadan yapılacak şey reform değil, ancak uluslararası taleplere cevaben yapılan bir vitrin düzenlemesi olur. Son söz olarak; var oluş nedenleri hak ihlallerinin son bulduğu, adalet, barış ve demokrasinin tesis edildiği bir ülke ve dünyaya ulaşmak olan bizler, dün olduğu gibi bundan sonra da tüm zorluklara karşın ihlalleri belgeleyip, raporlayarak görünür kılmaya, böylelikle önlemeye, cezasızlıkla mücadele etmeye ve insan haklarına saygıyı yükseltmeye devam edeceğiz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok