
Batman’a Wuhan benzetmesi
Batman’a Wuhan benzetmesi
Batman son günlerde Koronavirüs vaka sayıları ile gündeme gelirken, TBB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Batman ve bölge illerini Türkiye’nin ikinci Wuhan’ı olarak nitelendirdi.
VATANDAŞ İSYANDA
Batman’da son bir ayda yaşanan Koronavirüs vaka artışı ürkütücü boyutlara ulaşırken, Koronavirüs’ün merkezi olan Batman Bölge Devlet Hastanesinde test yaptırmak isteyen vatandaşlar röntgen ve Covid servisinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Yapılan günlük testlerin yaklaşık yarısının pozitif çıktığı iddia edilirken, yetkililerin bu konuda hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Hastanenin yoğun bakım ve normal servislerinde yer kalmadığı için hastaların büyük bölümü ilaçları yazıldıktan sonra yurt ve evlerine gönderilirken, kimisi ise yüksek ücretler ödeyerek özel hastanelerin yolunu tutuyor.
Özellikle 1 Haziran sonrası yaşanan artış ile birlikte yaklaşık 12 Bin kişinin takibinin yapıldığı öğrenildi. Batman ve bölge illerinde yaşanan vaka artışına dikkat çeken Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, ilginç bir benzetmede bulundu. Prof. Adıyaman, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci Wuhan’ının Batman ve bölge illeri olduğunu belirtti.
Önceki gün bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Sağlık Bakanlığının Wuhan’ı İstanbul’a, Diyarbakır ve bölge illerden Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Mardin ve Batman ikinci Wuhan olarak eklenmiştir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 02YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 03SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 04Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 053 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 06PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 07KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 08ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 09BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 10BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 11GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 12SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 13BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 14MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 15“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
Henüz Yorum yok