
BATMAN'DA BİR İLK
İlk defa bir hastaya insülin pompası takıldı
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyabet tedavisinde ilk defa bir hastaya insülin pompası takıldı.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Diyabetes Mellitus (Şeker) hastalığıyla mücadelede yeni bir adım atıldı. Hastanede görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Soylu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, teknolojinin diyabet tedavisindeki önemi vurgulandı.
DİYABET TEDAVİSİNDE İNSÜLİN POMPASI TEDAVİ
Diyabet, dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olup, etkilediği organ ve sistemlerle ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir. Hastalığın iyi yönetilmesi için yapılan eğitimde, özellikle insülin bağımlı (Tip 1 diyabet) ve insüline zaman içinde bağımlı hale gelen (Tip 2 diyabet) hastalarda teknolojinin sunduğu avantajlara odaklanıldı.
KOMPLİKASYON RİSKİNİ AZALTIYOR
Dr. Soylu, “Diyabet hastalarının düzenli takibi, kişiye özel tedavilerin uygulanması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi, bir dizi komplikasyonun önüne geçilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Özellikle insülin kullanması gereken hastalar için sıkı glukoz takibi önemlidir. Bu noktada, teknolojinin sunduğu şeker takip ölçüm sistemleri ve insülin pompası, hastaların yaşamını kolaylaştırmakta ve komplikasyon riskini azaltmaktadır ” dedi.
HASTA İÇİN BAŞARILI TEDAVİ
Hastanede, insülin pompası tedavisinin ilk kez uygulandığı bir hasta için sürecin başarıyla tamamlandığını belirten Dr. Soylu, “İleri teknoloji insülin pompası tedavisi, hastamızın kontrollerinin mükemmel düzeyde çıkmasına vesile oldu. Bundan sonra da hastanemiz, diyabet alanındaki teknolojik yenilikleri uygun vakalarda kullanmaya devam edecek. Diyabet hastalarının hayatını kolaylaştıran bu teknolojik gelişmeler hastaların sağlık kontrollerinde ve tedavilerinde önemli bir destek sağlamaktadır. Fakat Ülkemiz koşullarında bahsi geçen teknolojilerin kullanımının geri ödemesinin maalesef sınırlı kapsamda olduğunu belirtmekte de fayda vardır” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 02GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 03SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 04BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 05MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 06“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 07Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 08VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 09Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 10YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 11Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 12EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 13AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 14TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 15ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
Henüz Yorum yok