Doğalgaz odun satıcılarını vurdu
Eskiden yoğun talep nedeniyle siparişlere yetişemeyen odun satıcıları, şimdilerde ise işlerinin azalmasıyla günün birçoğunu oturarak geçiriyor. Batman'da son yıllarda doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, odun satışlarını azalttı.
Batman'a doğalgaz gelmeden önce yılda bin ton odun satan oduncu esnafı, doğalgaz geldikten sonra ise yılda ancak 200 ton odun satabiliyor.
Batman'da Bayındır Mahallesinde bulunan oduncular sitesinde yaklaşık 30 esnaf bulunurken, odun işinde çalışan işçi sayısı ise 150 kişi. Mardin ve Siirt başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden, Batman Oduncular Sitesi'ne getirilen odunların büyük bölümü, satışların azalması sebebiyle elde kalıyor.
Doğalgazın şehrin tamamına yayılmasıyla birlikte işlerinin bitebileceğini belirten Oduncular Sitesi esnafı Celal Gökalp, her yıl ortalama 200 ton satış yaptıklarını, bu yıl hem doğalgaz hem de mevsimin iyi geçmesi nedeniyle satışlarının yarı yarıya düştüğünü ifade etti.
Gökalp, "Her yıl bu mevsimde stoklardaki odunlar tükenirdi. Fakat bu yıl havaların iyi geçmesi nedeniyle stoklardaki odunların tükenmesini bırakın, yaz mevsiminde getirdiğimiz odunlar bile elde kaldı. Daha önce yılda bin ton odun satıyorduk, şimdi ise 200 ton odun satıyoruz. 35 yıldır bu mesleği yapıyorum. Doğalgaz kullanımı satışlarımızı etkiledi." dedi.
Odun almak isteyen vatandaşlara seslenen Gökalp, "Odunlarımız meşe odunlarıdır. Eğer müşteri odun almak istese, odun almanın tam zamanıdır. Bir ay sonra odun almak isteyen sıkıntı yaşayacak. Odunlar yaş oldukları için sobada yanmayacak. Şimdi odunlar kurudur. Tavsiyemiz bugünlerde gelip odunlarını alsınlar. Kışa girdiğimiz zaman odunlar gelmezse o zaman odun fiyatları yükselecek." diye konuştu.
Daha önceleri balta ile odun kestiklerini, bunun için çok zorlandıklarını ve günde sadece bir ton odun kesebildiklerini belirten odun kırıcı Nezir Kaya, yeni çıkan aletler sayesinde günde 3-4 ton odun kesebildiklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 02BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 03BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 04ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 05NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 06BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 07ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 08HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 09GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 10BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 11TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 12TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 13SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 14YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 15BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA




Henüz Yorum yok