
“35 Bin haneye yetecek elektrik üreteceğiz”
Batman Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi temel atma töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Bu tesis, toprağı, havayı ve suyu koruma kararlılığımızın en somut adımıdır. Yıllık bazda bu tesis 35.700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek” dedi.
GÜNDE 300 TON ATIK İŞLENECEK…
Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi temel atma törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kurum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tesisin çevreci olmanın ötesinde ekonomik anlamda da büyük katkı sunacağını ifade eden Vali Canalp, “Tesisimiz tam kapasiteyle çalıştığında günde 300 ton atık işleyebilecek. Yıllık bazda baktığımızda bu tesis 35.700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek. Yani bu yatırımı sadece çevresel bir adım değil, aynı zamanda ekonomik bir dönüşüm olarak da değerlendirmek gerekir.”
“İLÇE VE KÖYLERİN TÜM ATIKLARI BURADA İŞLENECEK”
Sadece Batman merkezde değil, ilçelerde ve köylerde de vahşi depolamaya son verileceğini belirten Canalp, “Bugün burada belediye başkanlarımız da yer aldı. Özellikle Kozluk Belediyemiz bu konuda örnek bir adım attı, şirketimizle ön anlaşmayı yaptı. Diğer ilçe ve belde belediyelerimizle de aynı iş birliği kurulacak. Köylerden çıkan çöpler için ise İl Özel İdaresi devreye girecek. Tüm bu atıklar bu tesise getirilecek, burada ayrıştırılacak. Geri dönüşebilir malzemeler geri kazanılacak, organik atıklardan ise biyogaz üretilecek ve bu gazdan elektrik enerjisi sağlanacak. Devlet olarak biz, çevreyi kirleten vahşi depolamayı kaldırıp yerine doğaya saygılı, enerji üreten, atığı kaynağa çeviren bir sistem kuruyoruz. Bu, sorumluluk sahibi bir devletin yapması gereken örnek bir modeldir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 033 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 04PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 05KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 06ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 07BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 08BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 09GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 10SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 11BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 12MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 13“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 14Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 15VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
Henüz Yorum yok