
“KÜRTLER ZULME BOYUN EĞMEMİŞTİR”
‘TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARI SAĞLAYACAĞIZ’
“Halkımızı muhtaç bırakmadık”
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il örgütünün 1. olağan kongresi Roza Düğün salonunda gerçekleşti. Tek listeyle girilen seçimde DBP Batman il eşbaşkanlığına Mehdiye Demir ve Resul Çetin seçildiler.
.jpg)
“KÜRTLER ZULME BOYUN EĞMEMİŞTİR”
Kongreye DBP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, milletvekili Zeynep Oduncu, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Sultan Yaray ve Mehmet Şirin Gürbüz, DBP MYK üyeleri ve PM üyeleri ve diğer bileşenler katılım sağladı. 2016’dan beri Kürt halkının iradesi gasp edildiğini belirten DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürtleri kendilerine muhtaç duruma bırakmak istediler ama Kürtler hiçbir zaman zulme ve baskıya, talan zihniyetine ve kayyım zihniyetine karşı asla boyun eğmemiştir ve onlara muhtaç olmamıştır” dedi. Batman’da meydana gelen sel felaketinde ölenlere rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Bayındır, “Biz selin olduğu yerde de konuştuk şimdi de burada, bu salonda konuşuyoruz. Biz halkımızı, gençlerimizi, halk ve milletimizi hiçbir zaman bahtsızlara muhtaç bırakmadık ve halkın iradesini gasp eden kayyımlara muhtaç ettirmedik” diye konuştu.

“ONLARIN FİLMİ ARTIK BİTTİ”
Önlerinde yerel seçimler gibi önemli bir süreç olduğunu kaydeden Bayındır, “Biz inşallah Türkiye ve tüm bölgede bu yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlayacağız. Tüm alanlarda, meydanlarda, şehirlerde seçim yapacağız. Biz bu seçimlerde başarıya ulaşıp, Kürtlerin iradesini gasp eden kayyımları, Kürt dilini, kültür ve sanatını asimile edenleri Ankara’ya göndereceğiz. Onların filmi artık bitti. Filmlerini sonlandıracağız” diye konuştu. Yapılan kongre sonucunda DBP Batman il yönetimi şu isimlerden oluştu: Mehdiye Demir, Resul Çetin, Mehmet Gidici, Elida Koç, Samet Aravin, Remziye Özer, Mahmut Sağır, Fatih Başaran ve Yıldız Tan.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok