Covid-19, Kemoterapi tedavisine engel değil
Kemoterapi tedavisi gören hastaların tedavilerinin pandemi süreci içerisinde de kesintisiz devam ettiği, kaliteli sağlık hizmetinden ödün verilmediği ve 120 hastanın tedavi gördüğü 20 yatak kapasiteli kemoterapi merkezi bölge illere de hizmet verdiği ifade edildi.
"Tetkik ve tedavi aynı günde yapılmaktadır"
Kemoterapi Merkezi sorumlu hekimi Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün, "İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde kemoterapi hizmeti alan hastaların tedavileri eksiksiz bir şekilde devam etmektedir. Hastalarımızın tedavilerine, Covid-19 semptomları açısından değerlendirilerek başlanmaktadır.
Aynı gün içerisinde gerekli tetkikleri yapılarak kemoterapileri uygulanmaktadır. Bu durum özellikle il dışından gelen hastalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca kemoterapi merkezimizin hastanemiz ana binasından ayrı izole bir yerde olması, pandemi sürecinde temas riskini azaltması açısından da önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
"Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmeli"
Ergün konuşmasının devamında, "Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Covid-19 pandemisi, kanser tedavisi için bir engel değildir. Ancak hastalarımızın bazı konulara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Maskesiz dışarıya çıkılmamalı, maskenin ağız ve burnu kapadığından emin olunmalıdır.
Hastaneye gelirken ve giderken mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamaları, kullanmaları gerekiyor ise de mutlaka maske takmaları mesafe ve el hijyeni kuralına uymaları gerekmektedir. Ayrıca; sağlıklı ve dengeli beslenme, evde fiziksel aktivite ve düzenli uykunun birlikte uygulanmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiği unutulmamalıdır." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok