ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİSİ
‘Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır’
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır” konulu basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Ergin, “İnsanın, özünü keşfetmeye, kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylemi eğitimdir. Eğitimin başaktörü öğretmen, insanlığın kadim ve vazgeçilmez mesleklerinden biri de öğretmenliktir. Öğretmen, çocukların şuur sermayesini artırmanın, idrakini geliştirmenin, varoluşun sırrına ermenin, hikmeti keşfetmenin rehberidir. Ülkemizde fiilî olarak görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir. Kanaatimizce öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması; yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir.
Öğretmenler olarak beklentimiz, özlük haklarımızın tanımlanması ve geliştirilmesi; kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılması; resmî eğitim kurumlarındaki bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi; mesleğimizde ilerlememizi sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi; istihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere zorunlu hizmet gibi zorlayıcı dayatmalar yerine teşvik edici uygulamaların getirilmesi; eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim sınıfı içinde ama ikincil görev olmaktan çıkarılarak müstakil bir kadro olarak düzenlenmesi; yöneticilik süreçlerine geçiş ve statüsü ile bu pozisyonlardaki mali, özlük ve sosyal hakların da mutlaka meslek kanununda tanımlanması; resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanununu hayata geçirilmelidir” dedi.
Etiketler : #ÖĞRETMENLERİN,#BEKLENTİSİ,
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 02ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET
- 03RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 04ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 05REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 06FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 08GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 09EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 10BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 1115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 12RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 13ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 14VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 15RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI




Henüz Yorum yok