
“SAĞLIKÇILARIN TAMAMI KAHRAMANDIR”
ALTUNÇ “SAĞLIKÇILARIN TAMAMI PANDEMİ KAHRAMANIDIR”
Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Ahmet Altunç ve üyeleri, doktorlara yapılan maaş artışına dahil edilmeyen sağlık emekçiler için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Altunç; “Sağlıkçılar arasında ayırım olmamalıdır, sağlıkçıların tümü pandemi kahramanıdır” dedi.
ALTUNÇ “İŞÇİLER DERİNDEN ÜZÜLDÜ”
Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Öz Sağlık-İş Batman Şubesi Başkanı Ahmet Altunç ve üyeleri, basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi. “Hekim Zammı” olarak adlandırılan çalışmanın tüm sağlıkçıları kapsaması gerektiğini belirten Şube Başkanı Altunç; “Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, sağlık işçisinin ‘sağlık çalışan’ olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Sıkıntı; ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, ‘Sağlık Ekip İşidir’ sözünün boşa çıkartılmasında” dedi.
.jpg)
“170 BİN İŞÇİNİN YETKİLİSİ OLARAK HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin ve Batman’da 1400 sağlık işçisinin yetkili sendikası olduklarını da kaydeden Altunç, şöyle devam etti; “Sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz. Bizlerin de sağlık çalışanı olduğu gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Nimet-külfet dengesinde eşitlik istiyoruz. Sağlık hizmet verilirken işçinin de emeğinin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Bizler iş yerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın. Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefesi gibidir ve sağlık çalışanlarının tamamı pandeminin kahramanıdır. Bu nedenle ortada bir paylaşım varsa, herkes hakkı olanı almalıdır” dedi. Öte yandan Batman Çağdaş’ı da ziyaret eden Altunç; “Türkiye genelinde 200 Bin, Batman’da ise 1400 üyemiz mevcut. Batman’da da iki ay önce şube statüsüne geçtik. Sağlıktaki işçilerin hakkını her koşulda savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 02YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 03BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 04Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 05GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 077 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 08HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 09“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 10Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 11KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 12HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 13Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 14ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 15YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
Henüz Yorum yok