Batman’da Mesleki Kariyer Günleri başladı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde lise öğrencilerine yönelik 3. Mesleki Kariyer Günleri programı düzenlendi.
Batman Kültür Merkezi konferans salonunda başlayan 3. Mesleki Kariyer Günleri’nin ilk oturumuna Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Cumhuriyet Savcısı Eren Dağ, Batman Barosu Başkanı A.Hamit Çakan, İlahiyatçı Akademisyen Şükrü Aydın, Milli Eğitim Müdür yardımcısı M.Naci Şemdinoğlu, RAM İdarecileri ve öğrenciler katıldı.
3. Mesleki Kariyer Günleri programının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Geleneksel hale getirdiğimiz Mesleki Kariyer günlerinin 2016-2017 eğitim öğretim yılındaki ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının ilk davetlileri, okullarımızın 12. sınıf öğrencileri sizlersiniz. Mesleki Kariyer günlerinin mesleklerinizin seçiminde sizlere faydalı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın konuşmasının ardından 3. Mesleki Kariyer Günleri programının ilk oturumunda Vali Yardımcısı Sedat İnci, Cumhuriyet Savcısı Eren Dağ, Batman Barosu Başkanı A.Hamit Çakan ve İlahiyatçı Akademisyen Şükrü Aydın meslekleriyle ilgili konuşmalarını yaptılar. Katılımcılar, yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.
İki gün boyunca sürecek olan 3. Mesleki Kariyer Günleri programı; tıp, eğitim, hukuk, iktisat alanları başta olmak üzere toplam 43 meslek tanıtımı yapılacak.
Program ile öğrencilerin gelecekteki meslek seçiminin önemi, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçmenin sosyal hayata etkisi, kişilik ile meslek seçimi arasındaki uyumun önemi, mesleklerin gerektirdiği yetenekler, çalışma ortamı ve koşulları, meslekte ilerleme ve mesleğin getirdiği yaşam kalitesi ile ilgili olarak katılımcılar öğrencilere bilgi verdi.
Programda, meslek seçimi ile ilgili merak ettikleri konular hakkında öğrencilerin soruları cevap bulacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 02Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 03Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 04TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 05BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 06Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 07Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret
- 08Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 09Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 10Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 11İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 12Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 13NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 14PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 15EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ




Henüz Yorum yok