
ASLANLI "ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR"
Tarihi Hasankeyf Kalesi yeniden turizme açıldı
Batman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu 2012 yılından bu yana kapalı olan Hasankeyf Kalesi ziyarete yeniden açıldı.
.jpg)
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, yaptığı yazılı açıklamada, 1. Etap güzergâhtaki çalışmaların tamamlandığını söyledi.
.jpg)
Aslanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra, Batman Valiliği ve İl Özel İdaresinin destekleriyle hayata geçirildiğini belirtti.
.jpg)
Kalede yürüyüş yollarının yabani otlardan temizlenerek kültürel yapıların bilgileri, panolarıyla birlikte yerleştirildiğini ifade eden Aslanlı, “Aynı zamanda yürüyüş güzergahı üzerinde yönlendirme levhaları ve çöp kutuları gerekli yerlere monte edildi. Bu sayede Hasankeyf Kalesine ziyarette bulunacak misafirlerimiz rahatlıkla alanı gezebilecek.” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Hasankeyf Kalesinde bulunan Büyüksaray yapısında da restorasyon işlemlerine başlanıldığını vurgulayan Aslanlı, “Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle turizm yatırımlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bazı projelerimiz üzerinde de çalışmalarımız tam hız devam etmektedir.” dedi.
.jpg)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok