
BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların üretime katılımını artırmak, çevre bilinci kazandırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.
Petrolkent BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) şubesinde düzenlenen atölye çalışmasında, kursiyer kadınlar atık malzemeleri sanatla buluşturdu.
Anneler Günü öncesi düzenlenen etkinlikte kadın kursiyerler, evlerde atıl durumda bulunan tabak, vazo gibi eşyaları dekupaj tekniğiyle süsleyerek dekoratif ürünlere dönüştürüyor. Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleşen etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
GERİ DÖNÜŞÜMLE SANAT BULUŞTU
Etkinlikte kursiyerler yalnızca süs eşyaları üretmekle kalmadı; aynı zamanda sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşümün ekonomik katkılarını da öğrenme fırsatı buldu. Tekstil atölyelerinde eğitim alan kadınlar, kumaş artıkları, kartelalar ve ev tekstili artıklarını değerlendirerek çanta, poşetlik, makyaj çantası ve pazar çantası gibi işlevsel ürünler de ortaya çıkardı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ürünlerin BİLMEK Kadın El Emeği Çarşı Mağazasında satışa sunularak kadınlara ekonomik gelir sağlanacağını ifade etti. Böylece hem çevre korunuyor hem de kadınlar için istihdama yönelik bir alan yaratılmış oluyor.
YENİ PROJELER YOLDA
Belediye yetkilileri, kadınların bilinçlendirilmesine yönelik etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek “Önümüzdeki günlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü iş birliğinde, bitkisel atık yağların geri dönüşümüne yönelik farkındalık oluşturacak bir yarışma başlatacağız. Geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok