
SASON, GSS’DE PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası’nda, Batman’ın Sason ilçesini pilot bölge seçti.
SGK Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Sabri Demirci, beraberinde GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, Sosyal Güvenlik Uzmanları Çağlar Mızrak, Rüstem Özdemir ve SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten ile birlikte, GSS’de pilot bölge seçilen Sason’u ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Tekin Dundar’ı ziyaret eden heyet, Dundar ile fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti ve köy muhtarları ile toplantı yaptı.
GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, “Türkiye’mizde 81 ilimiz içerisinde Batman ilimizi tercih ettik. Batman ilimizdeki çalışmalarımız neticesinde Sason ilçemize gelerek, burayı pilot bölge seçtik. Devletimizin ve hükümetimizin reformları içerisinde GSS uygulamasının daha ekin bir şekilde hayata geçirilmesi adına eksikliklerin ve aksaklıkların giderilmesi ile birlikte tüm Türkiye genelindeki vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmeti alması adına bugün Sason’daki mütevelli heyetimizle, kaymakamımızla vatandaşlarımızla bir arada olduk. Vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledik. Türkiye’de yapılan reformlar içerisinde GSS uygulaması tekrar revize edilerek gelir testi uygulamasının SGK tarafından hayata geçirilmesi ile ilgili sayın bakanımızın talimatı doğrultusunda Sason’dayız” dedi.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Çağlar Mızrak ise, “Sosyal Güvenlik reformunun onuncu yılındayız. Değişerek, gelişerek kendini yenileyerek gelişen çağın şartlarına uyum sağlayarak ilerleyen süreçteyiz. GSS bu sürecin bir parçasıdır. Bugün Batman ile Sason ilçemizde halihazırda uygulanan GSS siteminin nasıl daha etkili, nasıl daha verimli kılabiliriz. Bunu araştırıyoruz. Sayın ilçe kaymakamımızın yaptığı organizasyonla GSS’de bugüne kadar gelinen noktasını tespit etme imkanı bulduk. Buradan hem Sason halkına hem ilçe yöneticilerine ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RTÜK’ten Batman Rektörüne ziyaret…
- 02570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 03SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 04KURBANLIKLAR PAZARDA
- 05SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 06“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 07Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 08ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 09MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 11BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 12KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 13BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 14AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 15TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
Henüz Yorum yok