İHD'DEN 603. EYLEM
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 603’üncü haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
1993 yılında 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi okudu. Elçi, “Bizler; yakınlarımızı, yakınlarımızın kemiklerini, o kemiklerle birlikte yok edilen adaleti ve adaletin ulaşıp yargılamadığı failleri arıyoruz. Kamuya açık şiddetsiz eylemle, hem gözaltında kaybedilen/öldürülen insanların hikâyelerini gündemde tutuyor, onların yokluğa karışmalarını, unutulmalarını engelliyoruz; hem de politik bir kötülüğü görünür kılmanın mücadelesini sürdürüyoruz. Bizler; çoğu hala resmi kayıtlarda yaşıyor görünen çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin akıbetini öğrenmek için adalet istiyoruz; ölülerimizin yasını tutabilmek için, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz. Devlet adına suç işleyen mensuplarının suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması, kayıpların akıbetinin açıklanması ve ailelerden özür dilenmesi kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifletecektir.
Bu hafta 21 Ekim 1993 yılında henüz 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sormak için toplandık. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 02HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 03NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 04Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 05KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 06BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 07Esnafa ramazan çağrısı
- 08Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 09BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 10EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 11ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 12RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 13KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 14Torbadan zehir çıktı!
- 15“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”




Henüz Yorum yok