“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
İklim krizinin derinleştiği ve doğa kaynaklı afetlerin her geçen gün arttığı bu dönemde, çevresel sorunlar Batman’da da kendini ciddi şekilde hissettiriyor. TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, şehirde artan sıcaklık, hava kirliliği ve ağaç eksikliğine dikkat çekerek “Yaşanabilir bir Batman için ormanlar acil bir zorunluluktur. Temiz hava, sağlıklı yaşam ve iklim dengesi için doğa ile uyumlu bir yaşam anlayışı artık bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur. Batman’da ekolojik denge hızla bozulmakta; bu durum insan sağlığını, tarımı, su kaynaklarını ve genel yaşam kalitesini tehdit etmektedir” dedi.
"BÜYÜK ORMANLAR OLUŞTURULMALI"
Arı, kentte büyük ve kalıcı ormanların oluşturulmasının yalnızca çevresel değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir gereklilik olduğunu ifade etti. Ağaçlandırmanın karbon salımını azalttığını, sel, erozyon ve kuraklık gibi afet risklerini de en aza indirdiğini belirtti. TEMA Vakfı olarak şu çağrılarda bulunduklarını söyleyen Evren Arı, şunları kaydetti: "Başta kent ormanları olmak üzere şehir merkezinde ve kırsalda geniş kapsamlı ağaçlandırma projeleri hayata geçirilmeli. Kurumlar, yerel yönetimler ve vatandaşlar doğa seferberliğinde birleşmeli. Çocuklar, gençler ve gönüllüler bu sürece aktif şekilde dahil edilmeli. Orman alanlarının korunması ve geliştirilmesi için acil bir eylem planı oluşturulmalı."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok