CANSUYU’NDAN GAZZE’YE DESTEK
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Gazze’de yaşanan insani dramın başladığı 7 Ekim’den bu yana yardım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini açıkladı.
Köylü, Bangsomoro Hükümeti heyetiyle genel merkezde gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze’ye ulaştırılan 1500 tondan fazla yardım malzemesi ile 80 ülkeye yayılan küresel yardım faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı.
Türkiye’nin önde gelen insani yardım kuruluşlarından biri olan Cansuyu Derneği, Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki mağdur halklara destek elini uzatmaya devam ediyor. Dernek Genel Başkanı Köylü, Filipinler-Bangsomoro Hükümeti (BARMM) heyetini ağırladığı görüşmede, yürütülen bölgesel ve küresel yardım projelerini detaylarıyla anlattı.
''7 EKİM'DEN BU YANA YARDIMLARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR''
Gazze’de savaşın başladığı ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber ettiklerini vurgulayan Köylü, “7 Ekim’de savaş başladığı andan itibaren sıcak yemek dağıtımlarına başladık ve o günden bu yana kesintisiz sürdürüyoruz” dedi. Yardımların sadece gıda ile sınırlı kalmadığını belirten Köylü, Cansuyu’nun kendi kurduğu fırınlarda ürettiği ekmekleri, tankerlerle içme sularını, tüp istasyonlarında doldurulan mutfak tüplerini ve sebze-meyve dağıtımlarını her gün Gazze halkına ulaştırdıklarını aktardı. Bugüne kadar 1500 tondan fazla yardım malzemesinin Gazze’ye sevk edilerek dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade etti. Gazze’ye yönelik yardımların ölçeğini artırma hedefinde olduklarını söyleyen Köylü, Mısır’da ikinci büyük yardım dalgası için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. “Mısır’da Gazze’ye sokmak üzere yaptığımız yardım çalışmaları hızla devam ediyor. Refah Kapısı her açıldığında, gıda başta olmak üzere çok miktarda acil yardım malzemesi gönderiyoruz. Çok daha büyük bir yardım organizasyonu için hazırlıklarımız sürüyor” diyen Köylü, yardım malzemelerinin lojistik merkezlerde hazır bekletildiğini ve uygun her fırsatta Gazze’ye ulaştırıldığını dile getirdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 02ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET
- 03RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 04ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 05REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 06FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 08GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 09EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 10BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 1115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 12RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 13ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 14VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 15RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI




Henüz Yorum yok