Şehit çocuklarına bayram hediyesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçireceği "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesiyle şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtılacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlıkça ilk kez hayata geçirilecek proje ile 2 bin şehit çocuğuna, tablet ve dizüstü bilgisayar verilmesi hedefleniyor. Bakanlık, Kurban Bayramı ve yeni eğitim öğretim yılının yakında başlaması dolayısıyla, yarın Ankara Vali Galip Demirel Vilayetler Evinde ilk dağıtım törenini gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek törende 100 şehit çocuğuna hediyeleri sunulacak.Törene, son günlerde Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin evlatlarının da aralarında bulunduğu şehit çocukları katılacak.
Proje kapsamında, 16 yaşın atındaki şehit çocuklarına tablet, daha büyüklere ise dizüstü bilgisayar verilmesi planlanıyor.
"Karşılığı hiçbir zaman ödenmez"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, şehit yakınlarının, şehitlerin emaneti olduğunu vurguladı.Onların her türlü ihtiyacını karşılamayı, mağduriyetini gidermeyi, acılarını bir nebze hafifletmek için her zaman yanlarında olmayı devlet olarak görev addettiklerini belirten Gürcan, "Devlet ve toplumun güvenliği adına hayatlarını kaybeden şehitler için ne yapılsa karşılığı ödenemez" dedi.
Devletin, canlarını hiçe sayarak vatan uğruna şehit olanların geride bıraktığı yakınlarına, emanetlerine sahip çıktığını vurgulayan Gürcan, bunun kutsal bir görev olduğunu ifade etti.Kurban Bayramı'nın yaklaştığını anımsatan Bakan Gürcan, "Ebeveynini zamansız kaybetmiş şehit çocuklarına bayram öncesi ufak bir hediyemiz olacak" dedi.
Gürcan, şehitlerin hatırasına vefanın önemine işaret ederek, törende şehit çocuklarının ve yakınlarının yer alacağını bildirdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 02TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 03ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 04Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 05ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 06URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 07KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 09LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 10İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 11BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 12BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 13ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 14NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 15BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR




Henüz Yorum yok