
CANALP, “PROTESTO DEMOKRATİK BİR HAKTIR”
Batman Valisi Ekrem Canalp, basın mensuplarıyla yaptığı basın mensuplarıyla yaptığı basın toplantısında soruşturma ve gözaltlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Protestoların demokratik bir hak olduğunu söyleyen Canalp, “Olgunluk içerisinde protestolarını gösterenlere saygımızı bir daya yineliyoruz” dedi. Kayyum atamasıyla birlikte yaşanan olaylara açıklık getiren Batman Valisi Ekrem Canalp, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantılarda, protestoların hukuk devletinin anayasanın tanımış olduğu bir hak olduğu ve bu hakkın uygun bir şekilde yerine getirildiğinde problem olmadığını, teşkil etmeyeceğini ifade etmeyeceğinin altını çizen Canalp, '' Protesto dediğimiz işin içerisine taşlamak girerse, vandallık girerse işin şekli değişir. Yaşanan olaylarda Belediye otobüslerinin camlarını, otobüs duraklarını, şehir mobilyalarını, engelli şarz istasyonlarını tahrip edilmesi, bunlar söz konusu olduğu zaman bunlara demokratik bir hak olduğu söylenemez. Yine aynı şekilde esnafımızın camlarını kırmak bu şekildeki toplumun huzurunu bozacak şekilde taşkınlık yapan Batman ve Batmanlılara zarar verenlerin tutuklanması yada bazı kişiler hakkında ev hapsi veya adli gözetim süreçlerinin takibi söz konusudur. Batman Belediyesinin de kendi personelinin katıldığı olaylarla ilgili olarak ta bu da idari soruşturma konusudur.
İdari soruşturma sürdüğü zaman bu şekildeki kişiler de tespit edilerek mutlaka ki idari işlemler yapılacaktır. Burada kimse tereddüt etmesin kötü niyetli olan herkes mutlaka ki devlet tarafından belli şekilde soruşturma konusu edilmesi normal ve olağandır. Ama onun dışında demokratik şekilde sadece olgunluk içinde tepkisini göstermiş olan bütün vatandaşlarımızın da demokratik tepkilerine saygımızı bir kez daha burada yineliyor ve ifade ediyoruz'' dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok