İş ilanına yoğun başvuru
Batman'da İŞKUR'un, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak 690 kişi için, binlerce vatandaş başvurdu.
22 Eylül’e kadar devam edecek başvuruların ardından, başvurusu kabul edilen 690 kişi, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik personeli olarak 10 Ekim’de işe başlayacak.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Batman İŞKUR Müdürlüğüne gelen yüzlerce vatandaş, iş başvurularını yapmaya başladı. İŞKUR önünde yaşanan izdiham ise, işsizlik oranını bir kez daha gözler önüne serdi.
İŞKUR bünyesinde çalışmak üzere kayıt yapmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tür projelerin önemli olduğunu fakat işe alımdaki sayının çok düşük olduğunu belirterek duruma tepki gösterdiler.
Defalarca iş başvurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir işe yerleşemediğini vurgulayan vatandaşlardan Hadi Gök, “6 seferdir İŞKUR’a başvurmama rağmen ismim çıkmadı. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İnşaatlarda günübirlik çalışmaktayım. Çocuklarım için İŞKUR’a başvurdum ve buraya geldim. İnşallah bu sene ismim çıkar. Yalnız bu sene geçen seneye göre iş alımı sayısı çok düşüktür. Sayının az olması bizi üzüyor. Sayının artırılmasını istiyoruz.” dedi.
İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri ise, 22 Eylül’e kadar yapılacak iş başvurularının yaklaşık 10 bin kişiyi bulabileceğini belirttiler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ASENALAR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN
- 02PETROL MAHALLESİ ESNAFINA ZİYARET
- 03TARIM KREDİ’NİN ALIM KARARI ÜRETİCİYİ UMUTLANDIRDI
- 04“MERETO, BÖLGE TURİZMİNİN YENİ ROTASI OLACAK”
- 05YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 06ŞEHİR GİRİŞLERİ MODERN VE ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR
- 07DEV DEPODA YANGIN
- 08NASIROĞLU, YATIRIM GÜNDEMİNİ CEVDET YILMAZ’A İLETTİ
- 09Büro Memur-Sen’den Başsavcı Barış Arıduru’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
- 10Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 11Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 12HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 13AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 14MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 15SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE




Henüz Yorum yok