DEPREMZEDELERE SOBALAR MİDYAT’’TAN
Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Midyatlı İş İnsanı Fahri Gökçe elinde bulunan çamaşır makinası kazanlarını soba yaparak depzemzedelere dağıtıyor.

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki yıkıcı depremin ardından gerek ülke gerek dünya olarak yardım seferberliği başladı. Mardin ili Midyat ilçesinde bulunan Arçelik Yetkili Servis sahibi Fahri Gökçe soğuktan etkilenen bölge halkının ısınma sorununu çözmek için atıl durumda bulunan çamaşır makinası kazanlarından soba yaparak soğuktan üşüyen bölge halkını bir nebze rahatlattı.
Çamaşır makinası kazanından yaptığı sobaları kendi aracına yükleyerek ekibiyle deprem bölgesine götüren Gökçe, tüm sobaları depremzedelere dağıttı.

GÖKÇE "NE BİÇİM MİLLETİZ"
Fahri Gökçe; ‘’ Depremzedelerin, deprem bölgelerinde soğuktan çok etkilendiğini görünce bir çözüm bulmak istedim.Önceden depolarımızda biriktirdiğimiz çamaşır makinası kazanlarını depolardan çıkartarak bunlara ayak yapma amacıyla sanayii siyesinde bulunan kaynakçı esnaflara götürdüm.Ne biçim milletiz. Gurur dudum. Depremzedelere göndereceğim deyince, ne yaptıysam para almadılar. Ne güzel esnafımız var. Tüm esnaflardan Allah Razı olsun bir kuruş para almadan yaklaşık 80 adet kazana sadece 2 saatte ayaklar yaparak aracımıza yükledik ve deprem bölgesine götürerek burda ihtiyaç sahibi depremzedelere dağıttık. Kazanların etrafı delikli olması nedeniyle çevresine daha fazla ısı veriyor bundan dolayı hem depremdezeler hem de kurtarma ekipleri bu soba etrafında ısınma ihtiyaçlarını karşıladılar. Halen deprem bölgesinden talep geliyor ve elimizdeki tüm kazanları sobaya dönüştürerek yollamaya devam ediyoruz.’’ dedi. (Rabia Gül)








Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok