BATMAN 7. KİTAP FUARI AÇILDI
BATMAN 7. KİTAP FUARI AÇILDI
Batman Valiliği'nin katkılarıyla “En iyisi Okumak” mottosuyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Batman Valiliği kavşağında açıldı.
Kitap Fuarı Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, Oda Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Edebiyat ve düşünce dünyasından birçok ünlü isimin konuk olarak katılacağı fuar, 3 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. En iyisi Okumak” mottosuyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen kitap fuarında konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Batman okumayı seviyor, Batman kitabı seviyor. Her sene düzenlemiş olduğumuz kitap fuarına katılım katlanarak artıyor” dedi. Vali Canalp, ''2023 yılında bu artış öyle bir hale geldi ki, Türkiye'de açık alanlarda yapılmış olan kitap fuarlarının en büyüğü Batman'da oldu.
Batmanlıların fuara göstermiş olduğu ilgi, alaka öylesine büyük bir boyuta ulaştı ki, 470 bin nüfuslu kentte 465 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. Nasıl ki, geçen sene Batman Petrolspor sporda şampiyon oldu; Batmanlılar da kültür söz konusu olduğu zaman, kitap söz konusu olduğu zaman, Batman'ı Türkiye'nin şampiyonu yaptılar. Ben ümit ediyorum ki ve Batmanlılardan rica ediyorum ki, geçen sene kırmış oldukları rekoru bu sene kendileri egale etsinler, üzerine bir kez daha geçsinler. Bu fuarımızda bu sene yine rekor sayıda yayınevi başvuru yaptı. Geçen sene 150 yayın evimiz vardı, bu sene 159'a çıktı. Aynen Batmanlıların yayınevlerine ilgi alakası gibi, yayınevlerimizin de Türkiye'nin en büyük kitap fuarına olan ilgi ve alakaları artarak ve katlanarak devam ediyor.
Bu da memnuniyet verici. Batmanlıların kitap sevgisini biz de devlet olarak elimizden gelen en yüksek desteği veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok