Sason'dan Ahlat'a
Batman’ın Sason ilçesinden 80 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında düzenlenen günü birlik ziyaretleri kapsamında Ahlat’ta bulunan Selçuklu mezarlığını gezdi.
Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Bu proje özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olan gençlerimizin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacaktır. Aralarında şehit ve gazi yakınlarının ve hiç il dışına çıkmamış öğrencilerimizin de bulunduğu grup, gezi programı kapsamında Veysel Karani Türbesi ziyaret edildi. Bitlis’in Tatvan ve Ahlat İlçelerindeki tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi” denildi.
Gezide şehit çocuklarına da yer verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sason Şehit Yakınları ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, “Bu gezi kapsamında bir çok şehit çocuğu ile gazi çocuklarımızda içinde bir çok şehidimizin bulunduğu Ahlat’taki Selçuklu mezarlığını ziyaret etme fırsatı yakalamıştır. Hem tarihi hem de kültürel açıdan çok önemli bir yer olan Ahlat ilçemizde düzenlenen gezinin çocuklarımızın da geçmişteki şehitlerimizin mezarları başında dua okuması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur. Bu gezinin düzenlenmesine katkı sağlayan her kese çok teşekkür ederiz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok