YARDIMLAR DÜZENLİ YAPILIYOR
Batman’da 205 milyon 965 bin 624 liralık yardım
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Beşir Arslan'ı ziyaret eden AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, kurum tarafından 2021 yılında vatandaşlara verilen destek ve faaliyetlerle ilgili açıklamada bulundu.
.jpg)
Gür, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti iktidarında 2021 yılında Batman'da 171 bin 857 kişiye toplam 205 milyon 965 bin 624 liralık ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu söyledi. Gür, AK Parti hükümetleri döneminde şartlı eğitim yardımı kapsamında 40 bin 489 kişiye 17 milyon 146 bin 580 lira, şartlı sağlık yardımı kapsamında, 20 bin 393 kişiye 8 milyon 229 bin 805 lira, şartlı gebelik yardımı kapsamında ise bin 926 kişiye 485 bin lira yardım yapıldığını bildirdi. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımının da yapıldığını hatırlatan Gür, 2 bin 515 haneye bir milyon 639 bin 600 lira nakdi ve 20 bin 54 haneye de bir milyon 462 bin 981 lira ayni yardımda bulunulduğunu ifade etti. Dar gelirli ailelerin kış aylarında olası mağduriyetlerini önlemek ve soğuk kış aylarında ısınmalarını sağlamak amacıyla 8 bin 289 haneye, 2 milyon 737 bin 735 lira ayni yardımın yapıldığını aktaran Gür, dar gelirli 24 bin 931 haneye de 22 milyon 881 bin lira elektrik tüketim desteğinin sağlandığını aktardı.
YARDIMLAR DÜZENLİ YAPILIYOR
Başkan Gür, sözlerini şöyle sürdürdü : "Devletimiz zorunlu askerlik hizmetini yürüten er ve erbaşların ailelerine düzenli nakit yardımı yapıyor. Bu kapsamda İlimizde bin 365 haneye, 2 milyon 186 bin 275 lira nakdi yardımda bulunuldu. Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım kapsamında 733 vatandaşımıza 2 milyon 68 bin 950 lira nakdi yardım yapıldı " dedi. İhtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırmak için bir çok destek de bulunulduğunu anlatan Gür, engelli aylığından faydalanan 7 bin 421 vatandaşa 58 milyon 169 bin 774 lira, engelli yakını aylığından yararlanan bin 684 vatandaşa 10 milyon 117 bin lira ve yaşlı aylığından faydalanan vatandaşlara da yaklaşık 43 milyon 142 bin 175 lira destek verildiğini dile getirdi. Ailelere giyim ve eşya yardımında da bulunulduğuna dikkati çeken Gür, "Bin 813 aileye giyim yardımı ve 24 haneye de ev eşyası yardımının yapıldığını söyledi. Gür," Tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi 12 bin 889 haneye 14 milyon 197 bin 700 lira' Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştirildi. Pandemi sosyal destek yardımı almak isteyen bin 816 vatandaşa bir milyon 816 bin lira ödeme yapıldı.Biz Bize Yeteriz Türkiyem 'kampanyasında ihtiyaç sahibi bin 864 haneye, bir milyon 864 bin lira destek de sağlandı.
AK Parti hükümeti dönemlerinde, toplumun tüm kesimlerine dokunan sosyal yardımlarda ciddi bir dönüşüm sağlanmıştır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ilkesi ile hareket eden partimizin programında toplumun tüm kesimlerine yönelik çok büyük destek ve yardımlar yer almaktadır. AK Parti, yaşlı, engelli, dul, yetim, emekli, şehit ailesi ve gazilerimize sahip çıkan, onlara her desteği veren bir partidir" değerlendirmesinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok