‘Hukuk üstünlüğü ilkesine dönülmeli’
‘Hukuk üstünlüğü ilkesine dönülmeli’
Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetimi DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci'ye ziyarette bulundu.
Batman İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette insan hakları ihlalleri ve yargının durumu ele alındı. Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Avukatlar savunma hakkının ve hak arama hususundaki özgürlüklerin teminatıdır. Avukatların meslek örgütünün çatısı olan barolar da insan hak ve özgürlüklerinin güvencesidir. Batman ve diğer illerimizdeki baroların güçlendirilmesi ve savunma makamının yani avukatların daha özgür ve etkili olması, toplumun özgürlüğünün garantisidir. Bu nedenle barolarımızın her zaman destekçisiyiz ve toplum menfaati çerçevesindeki her türlü girişimin yanındayız" dedi.
Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden son derece uzaklaştığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 139 ülke arasında 117'inci sırada yer aldı. Bu durum ülkemizin hukuk alanında adeta bir çöküş içerisinde olduğunu gösteriyor. İnsan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüklerine saygının gün geçtikçe kan kaybettiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin her düzeyde yok sayıldığı bir ortamda ilerlemeden, gelişmekten, yarınlara umut olmaktan bahsetmek mümkün değil. Başta bölgemiz olmak üzere, ülkemizin her yanında son dönemde artan bir şekilde hissedilen ırkçı saldırılar, kolluk kuvvetlerinin kanun tanımazlığı, kayyım politikası, KHK ile ihraçlar, yaygın tutuklamalar ve her kesime yönelik hak ihlalleri ile toplum adeta sindirilmeye çalışılıyor" diye konuştu.
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i desteklediklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Daha önce yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden keskin bir şekilde fren-denge mekanizması içerisinde ayrılıyorken şu anda yasama etkisizleşti, yürütme gücü tek bir kişide toplandı ve böylelikle en zayıf olan yargı erkini de tahakküm altına almaya çalışıyorlar. Yargı erkinin tarafsızlığı ve bağımsızlığı sağlanmazsa savunmanın etkililiği ve kararların niteliği son derece azalır. 2017 referandumu ile yapılan bu sistem değişikliği, ülkemizin adalet sistemine vurulan adeta bir darbedir. Eski sistemde eksikler olabilir fakat bu eksiklikleri düzeltmek yerine tek adamın sözünün geçerli olduğu bir sisteme geçmek, akıl karı değil. O yüzden biz denge-denetimin olduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi destekliyoruz" dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 02GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 03TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0415 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 06 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 07EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 08Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 09Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 10Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 11Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 12BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 13BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 14EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER




Henüz Yorum yok