
Er-Rızk Camii'nin taşınması işlemleri sürüyor
Batman’da tamamlanma aşamasına gelen Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınması çalışmaları hızla devam ediyor.
Hasankeyf'teki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında, ilçede bulunan ve geçen hafta taşınması işlemlerine başlanılan son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin ikinci aşamasına gelindi.
Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, 6 eserden sonra taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin ikinci kaldırma işlemlerine de başlanıldığını belirterek, kaldırma işleminin üç aşamada yapılacağını kaydetti.
Yaklaşık bin 700 ton ağırlığında olan eserle ilgili çalışmalarda sona gelindiği ifade edilen açıklamada, “Hasankeyf taşıma işleri kapmasında taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin 2’nci aşamasına başlanılmıştır. Er-Rızk Camii'nin ağırlığı yaklaşık bin 700 ton olup, kaldırma işlemi üç aşamada yapılacaktır. İlk aşamada 1,7 metre kaldırılmış olup, 2’nci aşama 1,7 metre ve 3’üncü aşamada da 1,2 metre kaldırılması planlanmaktadır. Planlanan çalışmalar çerçevesinde 2’nci aşamanın kaldırma işlemlerine başlanılmıştır. Kaldırma işlemlerinin bir hafta içinde tamamlanması hedeflenmektedir.” denildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok